Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 26 september 2012

Verdacht gedrag Hof is Vol

Enkele dagen geleden is Myo bij de redactie langs geweest. Het leek alsof hij ons iets wilde gaan vertellen, maar toen hij aan Charli's struik had gesnuffeld bedacht hij zich, stak de straat over en liep terug naar de Hoftuin. We hadden niet de indruk dat hij voor snoepjes of een aai naar de redactie was gekomen, we dachten eigenlijk meer aan iets als bijvoorbeeld ordinaire spionage.

Wat zich op straat voor Myo's komst had afgespeeld weten we ook al niet (mevrouw K. zit heus niet de ganse dag voor het raam, mocht u dat zo langzamerhand zijn gaan denken), maar wel zagen wij Harremans onder een wielhuis weggedoken zitten. Hij had Myo in de gaten gehouden en wachtte tot de partijleider de Poort door was gegaan en uit zicht was. Har wilde niet met zijn snufferd in beeld komen terwijl hij anders juist wel graag in de lens kijkt, en ook dat was dus erg ongewoon.
Had Myo Harry nu onder het wielhuis gejaagd na een partij-conflict? Of hadden zij juist samen een plannetje opgezet en was dat mislukt omdat mevrouw K. onverwachts uit haar huis was gekomen?

Teveel belangrijke vragen om te laten "hangen", dus besloot de fotograaf om Harry te volgen naar de Hoftuin. Wellicht zou daar e.e.a. duidelijk worden? Je weet inderdaad maar nooit, daarom dus.Myo lag vlak bij de ingang en hield zijn ogen gesloten. Daarmee gaf hij aan dat wij van hem niks wijzer zouden worden en bovendien zijn best deed ons compleet te negeren.
We gingen vervolgens op zoek naar Harry.

Wij vonden Har echter niet, maar wel zijn broer Panda, half verstopt achter een tuinstoel, en ook hij negeerde onze fotograaf en deed net alsof hij iets heel belangrijks in de gaten hield.

De partij was dus compleet (al zagen wij Harremans op dat moment even niet meer) en zowel partijleider Myo als zijn adjudanten Har en Panda gedroegen zich vreemd en geheimzinnig. Verdacht inderdaad, dat woord zochten we.

De fotograaf bleef nog even rondhangen in de tuin maar werd niets wijzer. Graag hadden wij u een spannende reportage gegund met een beetje vuurwerk of ander vermaak, maar helaas kunnen wij u alleen berichten dat er een rare sfeer in het Hof hangt en dat er mogelijk iets op handen (poten) is. Wij hopen erbij te zijn als de (of een) bom barst, maar met de partij Hof is Vol weet je het maar nooit en voor hetzelfde geld gebeurt er dus helemaal niets.
Wij kunnen ondertussen niets anders dan geduldig afwachten.

3 opmerkingen:

Bernadette zei

Mooie stoelen.
Weerbestendig ?

Greet zei

Is de fotograaf nou helemaal onder het wielhuis gaan liggen om een foto te maken van Harremans? Krijgt hij daar wel extra voor betaald?

Hans zei

Ik heb zelden zo een mooie en zeker geheimzinnige foto van Myo gezien, op het bankje. Hij wacht op een Fliebertjesslikker! Wat ik je brom! (sorry. . . .snor)