Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 september 2012

Kopzorgen 2

Wel, de hoofdredacteur hebben we gisteravond nog de deur uit weten te werken toen de fles wijn leeg was, maar we maken het bericht over onze kopzorgen toch maar even af. Al is het alleen maar om u te laten zien dat het nog niet zo eenvoudig is om een goede kopfoto voor het Katblad te maken!
De foto hiernaast moesten wij ook helaas afkeuren vanwege het overheersende wit (van het bankje) waardoor de koptekst (zoals dat heet) niet goed uitkwam. Huppa, aan de kant dus!

En toen kwam Cera opeens voor de lens. Waar ze nou zo snel vandaan was gekomen weten we niet, maar opeens zat ze vol in beeld, net op het moment dat we afdrukten. Ja, ook dergelijke dingen gebeuren regelmatig; haarfabrieken hebben namelijk zo hun eigen opvattingen over wat een mooi plaatje is. Helaas Cera, iets te dichtbij en daardoor niet scherp! Nee, we gaan niet fotoshoppen als dat niet strikt noodzakelijk is.


Leuk geprobeerd, maar dus niet spannend genoeg.


Goed gedaan Boez, maar je moet iets meer naar rechts.
Doch Boez ging niet naar rechts want moest opeens erg nodig een grote boodschap doen en sloeg druk aan het graven.

Deze foto was eigenlijk best wel geschikt als nieuwe kopfoto! Maar Os zat hier naar een kakkende Boez te kijken. Wat daar mis mee is? Wel, elke keer wanneer mevrouw K. het Katblad zou openen zou ze daardoor weer herinnerd worden aan een poepende Boez! Nee, dat is niet om te lachen!

Ook leuk, maar er blijft niets van over als je in deze foto gaat snijden...

Afgekeurd wegens "kaal" middengedeelte.Ha! Misschien leuk om ze alledrie tegelijk op de kiek te zetten? Moet je ze wel dicht bij elkaar krijgen, moeilijk, maar we probeerden het toch.
Nee, werd inderdaad ook niks omdat de reporters niet goed meewerkten, niet even netjes bij elkaar wilden gaan zitten. Stom plan ja, maar hoop doet leven toch?
Wel, we gingen zo nog een tijdje door totdat Oscar het opgaf. Nee, echt geen zin meer, bekijk het maar mevrouw K.! Voor dit soort werk ben ik niet aangenomen.
En Cera begon zich stierlijk te vervelen en kreeg bovendien last van een jeukaanval.
Nog een poging wagen met alleen de Boez als model dan?

Wel, de Boez was al op weg naar huis en zat halverwege zijn staart te fatsoeneren. Zak er maar in met je camera, hoorden we hem denken.

Ruim twee uur bezig geweest voor de perfecte "Kopfoto". Honderdtachtig keer afgedrukt en batterij zo goed als leeg. En allemaal moe en chagrijnig (en mevrouw K. dus erg teleurgesteld).
Alles voor niks.

Mevrouw K. heeft nu besloten om de kopfoto maar even uit haar hoofd te zetten, voor ze wegzakt in een herfstdepressie (ja, die liggen alweer op de loer, kijk  maar uit!) En verder gaat ze gewoon weer lekker ontspannen haar rondes met de reporters lopen en laat de rest aan het toeval over. We hopen dat u daar begrip voor kunt opbrengen...

3 opmerkingen:

Sabine zei

Mw. Katblad, zojuist de reacties gelezen betreffende kopzorgen 1, heb nu hoofdpijn en ben in de war. Wat een gekakel ! Vind de nieuwe layout wel weer verfrissend, past leuk bij de vacht van Cera. En wat betreft de kopfoto ? Lekker zo laten,
Euke foto van de Os, net of hij ons iets toeroept.
Wens u een rustig weekend.

Barbara zei

Kijk maar uit Mevrouw K., straks voert de PP nog de kopzorgentax in voor kopfoto's.
De accijns op hoofdpleegzusterbloedwijn stijgt ook al tot duizelingwekkende hoogte.

de hoofdredacteur zei

@Sabine:
Dank voor uw zeer nuttige commentaar. Os zit trouwens op de betreffende foto een ordinaire partij te schelden op mevrouw K.
Wij raden u overigens aan om de koptekst (onder de kopfoto) nog eens goed te lezen voordat u het weekend ingaat, voor het geval u op het idee komt om vanwege uw migraine en verwardheid (en daardoor mogelijk verpest weekend) een klacht in te dienen bij de Algemene, Overkoepelende Kattenpers!
We laten (de scheldende) Oscar inderdaad voorlopig gewoon aan kop staan.