Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 september 2012

Bijzonder bezoek in Hoftuin

Gisteravond werden wij attent gemaakt op de aanwezigheid van een egel in de Hoftuin, maar toen we daar aankwamen zagen we aanvankelijk alleen Igor wat rondstruinen.
Wel, even later hadden wij ook de egel in beeld. Het was een behoorlijk flink exemplaar.
Hij zat vlakbij de vlinderstruik en we denken dat we hem stoorden tijdens zijn maaltijd. Slakken genoeg in de Hoftuin, dus gelukkig eten zat voor de egel. Maar hoe zou hij hier gekomen zijn? Zomaar midden in de stad in een tuin zonder verbinding met aangrenzende tuinen?
De egel moest ongezien door één van de twee Poorten zijn gewaggeld, maar eerder was hij dan uit de Katbladstraat of Iwan's straat gekomen, een andere route is er gewoon niet!
Een groot raadsel!

We vroegen Igor nog of hij misschien meer wist, maar Igor hield zich van de domme of had geen zin om informatie te verstrekken, zelfs niet nadat wij hem stevig hadden geknuffeld.
Toen we even later weer langs de vlinderstruik liepen was de egel vertrokken. We hopen hem echter vanavond weer aan te treffen, als hij tenminste van plan is nog wat langer in de Hoftuin te blijven logeren.

6 opmerkingen:

ina zei

Wat een mooie egel!
En Igor houdt zich niet van de domme, hij is het gewoon..

Maaike zei

@Ina
Nou nou mevrouw Ina, respek.
Niet zo stekelig over onze Siamese zijdefabrieken.

Fritz zei

Tof en lievv hoor.
Die waggelende schuifelende, snuffelende, snurkende, snuivende, sissende, tikkende, klikkende, piepende, fluitende en kwakende stekelfabriek in de Hoftuin.
Hoe zou die daar nou toch komen ?
Het is een stekelig raadsel, dat is het.

Annemieke zei

Ik vind hem mooi en ondanks zijn stekels heeft hij iets schattigs!

Hans zei

Igor houdt gewoon het Grote Egel Geheim voor zich. Het Grote Egel Geheim ken ik als biollog wel en verklap ik nu. De egel is in heel Leiden een algemene soort, waar egels kunnen zijn, zijn ze. En met wat meer moeite voor egelgebieden kan dat nog beter worden. Vraag maar aan Mevrouw Kat uit de Gracht! Het zou het allerbeste zijn als wielhuizen verboden zouden worden, maar daar heb ik asl eens eerder overteld in het Katblad.

ina zei

@Maaike: Igor is geen Siamees, hij is een ragdoll, maar dit terzijde.