Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 september 2012

Franse Lapjes ook vaak chagrijnig?

Vlakbij een groot kasteel zagen wij deze weldoorvoede dame liggen. We weten niet of ze bij het kasteel hoorde (of daar woonde), maar denken eigenlijk van niet omdat er nogal wat toeristen rond het chateau liepen en iedereen weet dat haarfabrieken helemaal niet zo van kouwe drukte houden.
Ook deze haarfabriek zag er trouwens weer prachtig uit en zat al dik in haar wintervacht. En zoals vele andere lapjes gedroeg ook zij zich helaas wat aan de chagrijnige kant...Ze begreep onze belangstelling voor haar niet zo goed. Waren wij niet voor het chateau gekomen? Wel, zo ja dan hadden we vette pech want het kasteel was net (per 1 september) gesloten voor bezoek. Ja, het seizoen was voorbij, er moest bovendien erg nodig gerestaureerd worden maar volgend jaar waren wij weer welkom. En als we zo vriendelijk wilden zijn om haar nu verder met rust te laten?

Inderdaad, we kwamen niet verder dan de brug; het chateau was dicht, tot grote teleurstelling van een flinke groep (late) toeristen.
Op de terugweg kwamen wij weer langs het Franse Lapje, maar ze had nog steeds geen zin in een interview.
Wij hebben daarop de voorzichtige conclusie getrokken dat Franse Lapjes over het algemeen niet zoveel verschillen van de Nederlandse.

2 opmerkingen:

Truus zei

Gelukkig merk ik bij mijn lapjeskittens nog niks van chagrijn, maar ze zijn ook half cypers.Zou dat het zijn?

Mevrouw Katblad zei

O, zeker weten! Tuurlijk!