Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 28 september 2012

Thuiszorg-begeleiders

Afgelopen dagen heeft mevrouw Katblad een paar keer voor juffrouw Sokkevoet en haar huisgenoot Columbus (1492) mogen zorgen. Zij werd dan steevast begeleid door Oscar die, als mevrouw K. eenmaal het vreemde huis was binnengegaan, een partij zat te janken tot K. weer naar buiten kwam.
Eén van de keren was ook Japekoppie meegegaan; hij is altijd erg nieuwsgierig en wilde wel eens weten waar K. en Oscar toch steeds samen naartoe gingen. Ook deze keer zette Os weer een keel op toen K. eenmaal binnen was, maar vreemd genoeg hield zijn gekerm plotseling zomaar op. Toen mevrouw K. de deur even later weer achter zich dicht trok zag zij waarom Os niet meer zat te jammeren; zij trof haar twee haarfabrieken een paar meter verderop aan, Japekoppie met dikke staart en Oscar grommend. Maar bovendien zat ook Simba daar, een beetje in de tang zeg maar.

Blijkbaar waren de twee reporters door Simba beziggehouden terwijl K. in het buurhuis de voerbakjes aan het vullen was!
Maar ja, Simba zat daar in zijn eigen straat en had dus ook het volste recht om zijn territorium te verdedigen, en tot een knokpartij was het gelukkig niet gekomen.

1 opmerking:

Wad Woord & Wol zei

Zo'n knokpartij moet natuurlijk ook geen dagelijks werk worden. Fijn dat alles rustig is verlopen.