Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 september 2012

Haarfabriek in nood

Sukkeltjes heb je overal, dat bewijst deze haarfabriek wel. Ze zat "gevangen" op het dak en durfde niet meer naar beneden omdat de schuine pannen te glad waren en zij daar dus geen houvast vond.


Ze heette Christine, dat hoorden wij even later toen we in het steegje achter het huis stonden te kijken of daar misschien een afdaalmogelijkheid voor haar was. Twee dames (waarvan één vermoedelijk haar mens) schudden met een zak brokjes en riepen de ongelukkige haarfabriek bij haar naam, moedigden haar zo aan om een route naar beneden te zoeken, maar Christine bleef zitten waar ze zat en klaagde luid.
Vanaf haar hoge positie had Christine een prachtig uitzicht (het kasteel van Neufchateau), maar zijzelf zal daar sch...., eh, lak aan gehad hebben, want het was erg warm en ze had op het dak natuurlijk ook niet de beschikking over een waterbakje of iets dergelijks.
Bovendien was Christine doodsbang.Mevrouw K. heeft in haar beste (zeer roestige) Frans de dames in de steeg nog toegesproken en gezegd dat Christine dreigde uit te drogen en in een shock zou kunnen raken als ze niet snel van het dak werd gehaald, maar verder kon zij helaas niets uitrichten.
Toen we een uurtje later weer langs het huis liepen, zat Christine nog steeds op het dak, maar nu hijgend met haar bek open.
We verlieten Neufchateau met een zware steen op onze maag....

4 opmerkingen:

ina zei

Zou de Franse brandweer ook uitrukken voor een haarfabriek in nood?

Hannah zei

hoe is dat afgelopen??????????

Katinka zei

Lijkt wel een adelijke dochter van wijlen Bolle Wangen, alias Pincho.
Maar dat ken natuurlijk niet zo ver weg.

Wad Woord & Wol zei

O bah, arme Christine. Ik hoop dat het goed is afgelopen.