Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 september 2012

Vachtprobleem

Gisteren werd mevrouw T. Troy geheel tegen haar zin in een reismandje gepropt (het duurde zeker een kwartier  voordat dat uiteindelijk lukte) en afgevoerd naar de dierenarts. Niet dat zij nu zo'n zieke indruk maakte, maar het was toch tijd voor haar APK en haar vacht voelde plakkerig aan, ze had bovendien last van erg veel roos en rare, viltige plukjes die wij niet meer glad konden strijken met de kam (en zijzelf dus niet met haar tong).

Wel, de dierenarts constateerde een zogenaamd "vachtprobleem" toen hij haar een aantal keren van kop naar staart had gekamd (waarbij heel veel oud haar loskwam), en daarna werd hij voor deze ongewenste intimiteiten door mevrouw Troy afgestraft middels een flinke beet in zijn hand (wij hadden hem nog gewaarschuwd voor haar temperament, maar van een haarfabriek van reeds 18 jaar oud en ook nog eens met Katzheimer had hij niet een dergelijke snelheid en pit verwacht, zei hij later).
Daar mevrouw Troy nog niet zo lang geleden een bloedonderzoek heeft ondergaan waarbij reeds gebleken was dat haar nieren en hart niet meer optimaal werken, kreeg zij daarvoor weer wat nieuwe pilletjes mee, en bovendien kreeg zij behalve haar normale inenting ook nog een prikje met extra vitaminientjes. Mevrouw K. werd opgedragen om de oude haarfabriek wat extra kambeurten te geven, iets wat nog een moeilijke opdracht kan worden; vanochtend vluchtte de eigenwijze, oude haartaart onmiddellijk naar boven toen zij zag dat de kattenkam werd gepakt. De pil ging er overigens vrij gemakkelijk in, dus dat viel weer mee.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Wat moet een haarfabriek toch wat meemaken op haar oude dag.

Hans zei

Wat een mooi scheldwoord: oude haartang!

Greet zei

En wat dacht je van haartaart?
Niet om te vreten!

oma Teske zei

Heeft roestig Frans ook iets met ouderdom te maken ?
Dat vindt Henk Krols van de Poezenpartij 50+ vast niet aardig.