Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 15 september 2012

Goed nieuws

Wamy heeft gisteren kans gezien de redactie binnen te dringen en een flinke hoeveelheid brokjes te jatten. Dat is op zich eigenlijk niet zo bijzonder, maar toen de Boez (samen met mevrouw K.) vervolgens geheel onverwachts binnenkwam en Wams uit de keuken zag komen, was Leiden natuurlijk in last. Wams liet zich neervallen onder een stoel om daar af te wachten wat de Boez tegen hem zou gaan ondernemen. Mevrouw K. pakte snel de camera om u getuige te kunnen laten zijn van de afloop van deze hachelijke situatie.
In eerste instantie had Boez nog geen aanvalsplan (zo leek het) en liep hij met een grote boog om de indringer/dief heen.Wams keek met enige verbazing toe hoe de Boez zich van hem verwijderde. Nou, dat werd dus een makkie, heh? Gewoon opstaan en de deur uitlopen; geen vuiltje aan de lucht. Lalalalala, zeg maar.Tenminste, zo leek het dus, maar Wamy (want niet bepaald achterlijk en door de wol geverfd) had heus wel in de gaten dat de Boez hem niet ongestraft zou laten vertrekken. Hij hield de Boez goed in de gaten en verroerde zich (nog) niet.

De Boez ging een eindje verderop (om de hoek van de kast) liggen en hield op zijn beurt de vijand in de smiezen. Hij leek vrij ontspannen, maar dat was maar schijn. Want.....

Plots sprong Wamy overeind en spurtte naar het kattenluik in de gang, doch bijna op hetzelfde moment sprong ook de Boez op en die was sneller. Nog voordat de Wams het luikje had bereikt,was onze reporter al bovenop hem gesprongen en had hij zijn nagels al in de rug van de Wams gezet. Zo ontstond er een fel gevecht met een hoop gegrauw en rondvliegende vachtplukken. Het pootgemeen duurde echter niet lang; eer mevrouw K. een plaatje kon schieten van de rollende kluwen, had Wams zich los weten te rukken en ramde hij het luik open om zich daarna snel uit de poten te maken. Boez volgde hem, maar moest de haastig vluchtende Wams tot zijn grote spijt laten gaan.

Boez lijkt dus weer aardig "de ouwe" te worden (als u begrijpt wat wij daarmee bedoelen), en dat is op zich goed nieuws.

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Echt heel Leiden in last? Is dat niet een klein beetje overdreven?
Wel fijn dat de Boez weer de oude wordt.

Maurice du Blaffie zei

@WWW: nou in ieder geval die 108.683 Katbode bezoekers en bezoeksters.

Hans zei

Leuk verhaal over het Katblad in Beestenspul!