Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 september 2012

Stralend wit en fris!

Toen mevrouw K. zondag aan het begin van de avond thuiskwam van haar vakantie, trof zij een geheel opgeknapte, opgefriste redactie aan. Een klusteam (bestaande uit Dennis, Jaap, Ina, Inge, Katja en Magiz) had een week lang hard gewerkt om allerlei lekplekken, aanslag en andere ongein aan te pakken en de muren en plafonds weer helemaal stralend wit te schilderen.
Zo kwam het dat mevrouw K. binnenstapte in een redactieruimte die er helemaal weer als nieuw uitzag!
Een mooie bos zonnebloemen completeerde het geheel...


Zelfs de keukenkoepel zag er weer als nieuw uit; geen lekplek meer te zien!
Er waren er dan ook wel behoorlijk wat lagen verf voor nodig om het zo mooi te krijgen.
Denk u eraan om in het vervolg trouw de afzuigkap aan te zetten als u gaat koken, mevrouw Katblad?
Geen kattenpootjes meer te zien op het muurtje achter de bank, alhoewel Os al flink zijn best heeft gedaan om een nieuw spoor te trekken naar het voerbakje (wat bovenop staat) toe. Vooral op regenachtige dagen wil hij namelijk nog wel eens vergeten zijn pootjes te vegen.
Jawel, onze voordeur werd ook flink onder handen genomen.
Hij was dus nog groen toen wij vertrokken, en nu zo stalend wit dat ons halletje overdag geen kunstlicht meer behoeft!
We hoeven u niet te vertellen hoe gelukkig mevrouw K. is met deze opknapbeurt!
Klusteam: Heel, héél hartelijk bedankt!

Nu zit er helaas altijd een keerzijde aan opknapacties en dergelijke, want de haarfabrieken waren het uiteraard niet zo eens met het geklus: veel lawaai van apparaten, ongewenst bezoek, onrust in hun huis.
We hebben begrepen dat Japekoppie en mevrouw Troy nog wel tamelijk kalm bleven (er werd nog een kaasproeverijtje voor hen georganiseerd en ze werden zelfs op haring getracteerd!), maar Oscar (op foto hiernaast, vanochtend genomen) en de Boez waren veel minder gelukkig met de situatie. Zij bleven liever niet in de buurt en voelden zich waarschijnlijk bedrogen door het vertrek van mevrouw Katblad en de invasie van ander volk. Oscar was tevens zijn plekje op de bank kwijt omdat men overal stukken plastic overheen had gelegd ('s avonds werd het kussentje natuurlijk wel "vrij" gemaakt voor de Os). Over Cera hebben wij niet veel bijzonders vernomen, wellicht ging zij gewoon haar eigen gangetje of heeft zij wat vaker de sofa van de buuf bezocht?
Het is ook enkele keren voorgekomen dat beide ventjes (Os en Boez) 's avonds niet naar binnen wensten te komen, maar het luik werd dan op inkomend verkeer gezet en 's ochtends lagen ze vervolgens gewoon ergens binnen te pitten. Mevrouw K. wist trouwens dat haar haarfabrieken in goede handen waren en heeft zich op haar vakantie-adres geen enkele keer ongerust gemaakt - maar dit terzijde.

In elk geval zijn onze reporters allemaal blij dat de gewone routine in huis weer is teruggekeerd. De Boez blijft opvallend vaak in de buurt van mevrouw K., ligt regelmatig bij haar op de redactietafel of naast haar op een stoel, en voor Oscar geldt hetzelfde.
Gisteravond, toen mevrouw K. nog even televisie ging kijken en de oudjes al op bed lagen, kwamen Os, Boez en Cera met zijn drieën bij haar op de bank liggen en kwam K. handen te kort om al het tevreden gespin aan de gang te houden. Ach, over een paar daagjes zullen de haarfabrieken alle ellende weer zijn vergeten, terwijl mevrouw K. natuurlijk nog heel veel langer kan genieten van haar schone, witte benedenverdieping!
Het brengen van het ontbijt van Boez op bed (ingesteld door mevrouw Ina) hebben wij helaas met directe ingang weer afgeschaft. De Boezelmans kwam vanmorgen namelijk gewoon weer uit zichzelf naar beneden en claimde zijn oude plek op het aanrecht terug.

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Wat ziet alles er prachtig uit! En wat fijn dat de haarfabrieken weer in het normale ritme en leven zijn.

Annemieke zei

Wat mooi en wat lief van het klusteam! Mevrouw Ina behandelt haarfabrieken beter dan haar kinderen. Wij kregen nooit ontbijt op bed!

Wilma zei

Wat ziet het er mooi uit en wat ontzettend lief van het klusteam!
Toppers zijn het en ik spreek uit ervaring!