Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 19 september 2012

Nemen van proefmonsters leidt tot ruzie

Boez en Oscar hebben gisteren weer eens een grasinspectie uitgevoerd. Tenminste, dat was de bedoeling en opzet van de excursie.
Zij kozen voor hun inspectie uiteraard de bekende pollen onder de trap in de Hoftuin, die deze zomer lange tijd nodig hadden om tot volle bloei te komen maar er nu toch wel goed uitzien. Doch smaken de sprieten ook? En/of ga je er lekker van over je nek?Want daar gaat het natuurlijk allemaal om bij zo'n graskeuring!
Op bijgaande foto ziet u (of ziet u juist niet) de Boez enige proefmonsters nemen.


Aan de andere zijde van de pollen deed Oscar hetzelfde.
Tot een gezamenlijk keuringsrapport kwam het echter niet omdat de reporters halverwege het zware werk ruzie met elkaar kregen.Waar hun meningsverschil nu precies over ging wilde geen van beide een mededeling doen.
We kunnen dus gevoeglijk wel stellen dat de inspectie geen succes was en dat de fotograaf weer eens helemaal voor niks op pad was gegaan met de twee verslaggevers.
Hiernaast ziet u de Boez; hij had het perk met pollen verlaten toen hij van de Os een tik op zijn neus had gekregen en nu staat hij daar nogal stuurs te mokken.

Oscar ging namelijk onverstoorbaar door met de inspectie en kauwde demonstratief op een volgend proefmonster. Maar zoals gezegd, tot een gezamenlijk eindoordeel kwam het dus niet.

Boez had zo zwaar de pest in dat hij alvast naar de redactie terugging, iets wat bijna nooit gebeurt behalve in geval van gevaar dus, want dan is hij sneller thuis dan wie dan ook (daar lieten wij u  in het verleden al genoeg voorbeelden van zien).


Toen de fotograaf en Oscar hem even later voor de deur van het Katblad (liggend als een dweil zeg maar) weer tegenkwamen, haalde Boez ook nog eens zijn neus voor hen op! (Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij net op dat moment de geur van een sudderlapje of gekookt stukje vis in zijn neus kreeg, en in dat geval mag u dit laatste stukje tekst wissen).
1 opmerking:

katja zei

Hihihi, wat een grappige foto van Boez met z'n neus in de lucht !