Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 16 september 2012

Niks aan de hand

Het regende.

Of Wamy nu wat in de boom had zien bewegen of dat er iets anders aan de knikker was weten we niet, maar hij kwam razendsnel (als een pijl uit de boog zeg maar) aanrennen, zat binnen twee seconden hoog in de boom en mevrouw K. zag het allemaal (op afstand want binnen) met eigen ogen gebeuren.
Ze nam snel een foto, en dat was maar goed ook want de Wams besloot blijkbaar direct na aankomst op de eerste zijtak dat hij eigenlijk niets in de boom had te zoeken en begon alweer aan de afdaling voordat we tot drie hadden kunnen tellen. Pffff!


Erg voorzichtig of bedachtzaam ging dat allemaal niet, maar het leek erop dat Wamy precies wist wat hij deed en dus maakte mevrouw K. zich niet al te ongerust over zijn rare capriolen.


Met nog een flink stuk te gaan sprong
Wams echter opeens van grote hoogte naar beneden; u ziet hem op bijgaande foto al omlaag kijken om de afstand in te schatten en onmiddellijk daarna liet hij zich min of meer vallen, de mafkees.
Zijn landing hebben wij niet kunnen zien, zo snel ging dat dus.
Het volgende ogenblik zat hij weggekropen onder een wielhuis, en ondanks ons geroep kwam hij niet tevoorschijn. Toen werd mevrouw K. dus wel een beetje ongerust.Twee heel lange minuten bleef Wamy onder het wielhuis zitten zonder zich te verroeren, maar toen kwam hij toch plots tevoorschijn en huppelde hij nonchalant naar de redactie toe. Niks aan de hand dus.
Wel, als er één haarfabriek uit de Katbladbuurt beslist geen saaie piet is, is Wamy dat wel! Maar dat wist u natuurlijk allang.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Het is een bijzonder beest, en dat is ie.

Max zei

Iets met boomgeesten ?

tante sjaan zei

wat krijgen we nou weer?

Oma Teske zei

boomgeesten !