Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 september 2012

Felicitaties voor Japekoppie en Charli

Hij had het liever stil willen houden, maar mevrouw K. kan het niet laten en bericht u bij deze dat Japekoppie vandaag 15 jaar is geworden.
Eerder op de dag hebben we op zijn verzoek een kleine wandeling met onze Senior Verkenner A / Senior Reporter gemaakt, en later op de dag hebben wij een bescheiden kaasproeverijtje gehouden omdat Japekoppie ook nog eens onze Voorproever is en zijn grootste hobby nu eenmaal het proeven van kaas inhoudt. Uiteraard had mevrouw K. daar rekening mee gehouden en uit Frankrijk een klein vers geitenkaasje en een bijzonder smakelijk, romig koeienkaasje meegenomen. Ook had zij een potje Beurre de Saumon Fumé (ter afwisseling) geserveerd, maar Japekop beperkte zich (heel begrijpelijk) tot de kaas. Uiteraard was ook zijn moeder (mevrouw Troy) bij de proeverij aanwezig, want zij lust er ook wel pap van, evenals mevrouw K. trouwens.
De proeverij was zeer geslaagd.
Wij feliciteren vandaag niet alleen Japekoppie, maar natuurlijk ook zijn broer en buurhaarfabriek Charli, want zij werden dus op dezelfde dag geboren (al scheelde het een haartje want het gebeurde allemaal vlak na middernacht en voor hetzelfde geld was Charli als oudste nog net op de dag daarvoor geboren, maar dat gebeurde dus niet). Wij feliciteren ook moeder Tokkie Troy omdat zij het al zo lang uithoudt met haar nog steeds thuiswonende zoon, terwijl ze liever had gezien dat hij op de leeftijd van 3 maanden was opgedonderd.
Tot zover deze belangrijke mededeling.

7 opmerkingen:

Inge zei

Gefeliciteerd lieve Japekop!
Gelukkig heb ik je vandaag even kunnen knuffelen terwijl je vrouwtje geeneens vertelde dat je jarig bent.
Je grootste kado is waarschijnlijk dat ze weer terug is en wij allemaal verdwenen met al die stomme herrie en geklus.

liefs van je grootste fan.

Annemieke zei

Gefeliciteerd Japekop en Charli! En welkom terug mevrouw Katblad!

ina zei

Gefeliciteerd, Japekop.
En mevrouw Troy en Charli ook, en mevrouw Katblad, die gelukkig weer thuis is, zodat zij je weer op haar vaste manier je pilletjes kan geven.

ina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Greet zei

Gefeliciteerd Japekop en Charli!

katja zei

Gefeliciteerd Japekoppie, Charli en natuurlijk ook mevrouw Troy gefeliciteerd met haar zoons (of is een sterktewens voor haar beter op z'n plaats?)! En mevrouw Katblad natuurlijk vooral ook gefeliciteerd!

Wad Woord & Wol zei

Driewerf hoera!!!