Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 september 2012

Perfect huis en kennismaking met Frou-Frou

Gelukkig werd het vakantiehuis snel gevonden, en ook daar werden we verwelkomd door een haarfabriek. Wel een schuw typetje, dit zwarte kereltje. Hij wilde graag een rondleiding door het huis geven maar werd dermate nerveus van het binnenrollen van de koffers en de enthousiaste en opgewonden uitlatingen van de gasten, dat hij maar snel weer naar buiten vluchtte.

Wel, de 4 gasten waren terecht opgewonden toen ze het huis verkenden en de kamers werden verdeeld. Op bijgaande foto ziet u de slaapkamer van mevrouw Katblad, de mooiste kamer want met uitgang op een terras aan de achterzijde van het huis.
Het terras met een gezellig zitje en mogelijkheid tot het stoken van een vuurtje.
Kon het beter? Nee toch?
En achter het terrasje lag nog een stuk achtertuin, wel een beetje stijl omhoog maar een prachtig stukje natuur.

Om de hoek van het terrasje lag, iets lager, nog een klein terras met uitzicht op het chateau en op de weilanden en bossen aan de overkant van het dal.
Rechts: Het kleine zitje met prachtig uitzicht.

Nou, hier is het best uit te houden, heh?De kleine zwarte haarfabriek gaven wij de naam Frou-Frou, omdat hij leek te luisteren naar namen met dubbele oe-klank. Het kan dus best zijn dat hij heel anders heette maar in elk geval klonk het aardig en dat telt ook.
Frou-Frou bleef tot grote teleurstelling van mevrouw K. maar heel kort en wilde al helemaal niet voor haar po(e)seren; later in de week zou hij het echter goed komen maken.
Ons vakantiehuis werd na grondige inspectie als "perfect" bestempeld.

Wij onderbreken het Frankrijk verslag omdat wij u toch ook moeten melden dat de redactiehaarfabrieken vandaag nog niet aan het werk konden. Er is vooral veel geslapen op het grote bed en in en rond de half uitgepakte koffer van mevrouw K., en tussendoor komen de reporters steeds even beneden om te kijken of mevrouw K. 'm niet stiekem weer gesmeerd is. Oscar neemt natuurlijk weer een uitzonderingspositie in; hij zit vooral in de Kruidentuin zielig te doen. Omdat de redactie de afgelopen week werd bezet door een team klussers, zijn al onze haarfabrieken een beetje van slag. Vooral de Boez lijkt erg geleden te hebben; dat maken we tenminste op uit zijn regelmatig gejammer. Mevrouw K. heeft een hoop goed te maken, dat is een ding dat zeker is.

5 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Oooooo nu word ik toch wel een klein beetje jaloers!

Hans zei

Anders ik wel!

katja zei

Wat een prachtig huis zeg en ook een prachtig uitzicht. Word wel heel benieuwd naar het interieur, hopelijk krijgen we dat nog te zien in het vervolg.
En hoorde Frou-Frou bij het huis?

Annemieke zei

Dat ziet er goed uit!

ina zei

Prachtig huis, zeg!
Is de Boez niet aan het jammeren omdat hij zijn ontbijtje op bed mist?