Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 september 2012

De schrik zit er nog in

Heel voorzichtig zijn we weer begonnen met kleine wandelingetjes in de buurt; dit omdat onze reporters nog niet helemaal in hun gewone doen zijn en vrezen dat mevrouw K. er opeens weer vandoor zal gaan of dat er wellicht een nieuwe invasie (klussers) zal plaatsvinden als zijzelf te lang van huis zijn.
Ja, de schrik zit er nog behoorlijk in, dat merken we ook aan het feit dat er 's nachts steevast 4 haarfabrieken bij mevrouw K. op bed komen liggen (alleen de Os ligt gedurende de nacht beneden op zijn eigen kussentje). Mevrouw K. is derhalve erg blij dat de nachten weer lekker koel zijn, maar overweegt wel een groter bed aan te schaffen in verband met de nodige bewegingsvrijheid.


Terwijl Oscar in de Kruidentuin een zeer kleine inspectie uitvoerde, liep de Boez erg timide achter mevrouw K. aan en verloor haar niet uit het oog.
Erg aandoenlijk inderdaad.

De Boez deed nog een zwakke poging om ook wat verkenwerk te doen, maar verder dan wat u op de foto hiernaast ziet, ging het niet.

(Helaas dus geen nieuws uit de Kruidentuin, maar we blijven het proberen en hebben alle vertrouwen in de toekomst.)

1 opmerking:

Wad Woord & Wol zei

Het begin is er weer, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt. En wat een plaatje die Boez :-)