Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 september 2012

De Parkeerhaarfabriek

Toen we na een wandelingetje door een erg leuk stadje terugkwamen op de parkeerplaats, zagen we een zogenaamde "Parkeerhaarfabriek" liggen, roerloos in de schaduw van een wielhuis. Ook toen wij van alles naar hem of haar hadden geroepen ("Minou" en vele varianten daarop), bewoog hij of zij niet; geen oor, geen snorhaar, niks. Een goede reden dus om deze haarfabriek van dichterbij te gaan bekijken.

Ja inderdaad, een heel merkwaardige tekening want een geheel zwarte mop en centenbakje!
Wij hadden graag dat deze haarfabriek even wakker werd om ons de andere zijde van zijn/haar vreemd getekende koppie te laten zien, maar het was een warme dag, in de schaduw is het dan goed toeven en bovendien was zij/hij waarschijnlijk ook gewoon een beetje liever-lui-dan-moe, iets wat zoals u weet niet zo bijzonder is bij haarfabrieken.
Had hij/zij onze wens wellicht via telepathische weg opgevangen? Het zou zomaar kunnen want opeens draaide hij/zij zich toch even een beetje op zijn/haar rug, en snel maakte mevrouw K. nog een plaatje van het bijzondere snuitwerk.
Daarna draaide de haarfabriek zich weer terug op zijn/haar zij en sliep rustig verder.

1 opmerking:

ina zei

Wat een lollige tekening, inderdaad.