Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 september 2012

Ouderwets op rooftocht!

Voor de tweede keer op één dag zagen wij Wamy door Charl's en Ollie's luikje naar buiten komen. En tevens zagen wij hem daarna direct neervallen om zichzelf eens even goed te poetsen, regen of niet.
Wel, wij schatten zo in dat Wamy niet daarbinnen was geweest om stof af te nemen, te dweilen of andere schoonmaakbezigheden uit te oefenen en zich daarom nu zo flink diende te poetsen.
Nee, wij denken eerder dat het mens van Ch en O (tevens onze buurvrouw) de voerbakjes flink had gevuld met misschien wel een nieuw merk brokjes (uiteraard van uitstekende kwaliteit) en dat de Wams was uitgenodigd voor een kleine proeverij. Hoewel, de Wams had ook diezelfde ochtend al voor het Poezenloket gezeten om de situatie bij de redactie op te nemen (is dat mens van Katblad er of is ze toevallig net effe weg en kan ik mijn kans schoon zien?), dus het kan ook nog zo zijn dat hij weer eens ouderwets op rooftocht was.

In elk geval hoeft de Wams zich nergens meer zorgen over te maken, want hij heeft een paar maanden geleden zijn definitieve verblijfsvergunning (en daarmee ook woonvergunning bij MaGiz) binnen weten te slepen en zal dus niet meer uitgezet kunnen worden. Zijn chip (met adres van MaGiz) is daarvan het bewijs.
Verder hebben we van horen zeggen dat Wamy ook niks meer met zijn moeder te maken wil hebben en zijn moeder niks meer met hem, dus terugkeer naar zijn vorige adres lijkt uitgesloten.
Of Sonny en Gizmo daar nu zo blij mee zijn is echter nog de vraag.

Geen opmerkingen: