Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 september 2012

Zondagochtend, deel 2

De paniek ontstond doordat er een krakende en piepende bakfiets kwam aanrijden door de Parallelstraat. Het ding maakte zo'n lawaai dat zelfs mevrouw K. er snel voor aan de kant ging, maar de Boez kon maar één ding doen en dat was de hele Parallelstraat uitrennen, hoek om langs het GW en snel de Katbladstraat induiken. Het is alles bij elkaar een flink eind rennen, iets wat je van een haarfabriek niet zou verwachten maar de Boez deed het, helemaal naar de redactie toe. Arm ventje!

Oscar was onder een struik gedoken en wachtte daar tot de kust weer veilig was, daarna kwam hij luid klagend tevoorschijn. Sorry Os, dit had mevrouw Katblad allemaal echt niet kunnen voorzien!
Cera was naar het Gevaarlijke Water gevlucht, en omdat ze daar nu toch was begon ze gelijk maar aan een kade-inspectie, want het was alweer best lang geleden dat ze dat voor het laatst had gedaan.En wel, wel, daar hadden we zowaar Sonny Boy. Hij kwam aanvankelijk zeer opgetogen op mevrouw K. af, maar toen een jongeman passeerde en kenbaar maakte dat hij zeer van Sonny gecharmeerd was, week de haarfabriek van zijn oorspronkelijke route af en nam eerst maar eens de aaien van de vreemde gast in ontvangst, liet zodoende mevrouw K. in haar hemd staan.Ondertussen ging Cera onverstoord door met haar kade-inspectie maar wilde daarover helaas niets kwijt.
Ook hier kon mevrouw K. dus niets anders dan slechts toekijken, maar gelukkig kreeg zij nog een andere haarfabriek in het oog (en even later in camera-beeld).Het was Wamy die aan het rondscharrelen was bij een hoop grofvuil (zeg maar), en hij werd helemaal in beslag genomen door de grote zakken troep totdat hij Cera in de gaten kreeg. Troep is leuk, maar Cera plagen is natuurlijk vele malen leuker, heh Wams?
Toen Wamy op Cera af kwam huppelen, staakte zij direct haar inspectie en keek hem strak en zeer vuil aan om hem duidelijk te maken dat er vandaag beslist niet met haar te spotten viel.
En zowaar, Wamy keerde om.


Maar niet lang daarna had hij al een ander slachtoffer gevonden: de Os die al een tijdje zat te wachten op mevrouw K. omdat hij onze ronde netjes wilde afmaken, zoals het hoort en gebruikelijk is.
Os grauwde Wamy van zich af (een Top-reporter laat zich tijdens zijn werk niet zomaar afleiden door het brutaalste ventje uit de buurt) en begon met Cera en mevrouw K. aan het laatste stukje van de wandeling.


Samen verkenden ze nog wat boomspiegels, hoewel Cera hoofdzakelijk bezig was met het in de gaten houden van Wamy en Os dus het werk deed.
Ook tijdens de laatste meters van de wandeling kwamen we geen andere haarfabrieken meer tegen, zelfs Lima en Zwarte Gijs lieten zich niet zien.
En zo kwamen we dus weer thuis zonder groot nieuws voor het Katblad.
Behalve dan dat de Boez als een bang vogeltje achter het luikje zat te wachten op onze thuiskomst, maar echt gróót nieuws is dat nu ook weer niet.

7 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Ach wat een aandoenlijk kopje daar achter het kattenluik. Smelt...

Katinka zei

Al dat zwart. Het lijkt wel een Leidsch Grafblad.
Dooie poes in de zak, zeg maar.

Katinka zei

Als je een beetje verkeerd klikt begint die hele zwarte hemel okee te springen en te draaien voor je ogen zeg maar.
Het Nouveaux Leidsch Discoblad, echt epilepsieopwekkend eigenlijk.

Kamiel zei

Lijkt wel een poesenpostlikzegel.
Geen Bea maar Boez.

Truus zei

Wat lief achter dat luikje.Arme Boez.

Mijn 2 kittens gaan inmiddels naar buiten in de tuin. Ik ben wel bang voor de volgende fase buiten de tuin. Wat doen ze als ze schrikken, de verkeerde kant op vluchten, en dan ook nog het (gelukkig weinige ) verkeer.
Hoe leer je ze dat????

Inge zei

Ach gossie, Boezki toch....

katja zei

Dat is inderdaad wel een hele vuile blik die Cera Wamy toewerpt!