Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 25 september 2012

Effe een filmpje maken? Een kort verslag.

Het was eigenlijk geen weer voor buitenopnames, maar de afspraak was gemaakt en mevrouw K. had van te voren al een plan bedacht.
Het was namelijk de bedoeling dat er een filmpje gemaakt zou worden van de dagelijkse gang van zaken op de redactie van Het Leidsch Katblad, en daar hoort natuurlijk een wandeling met onze reporters bij, dat spreekt voor zich.

We begonnen zoals wij elke dag beginnen, namelijk met mevrouw K. achter de laptop om een verhaaltje te maken of wat foto's te bewerken. Alleen dus nu met filmcamera op haar gericht en daar werd ze best een beetje nerveus van. Tot haar grote verbazing kwam de Boez zowaar van zijn luie nest af om de cameravrouw enige uitleg te geven. Ja, over hoe hij dan zogenaamd altijd mevrouw K. gezelschap houdt en alsmaar kopjes geeft en lekker gaat lopen klieren. Dus mocht u later het eindresultaat op tv of computer zien, bedenk dan wel dat de Boez zich behoorlijk aan het uitsloven was, heh? Maar dit terzijde dus.
Toen het moment kwam dat we in de regen naar buiten moesten, ontstond er enige opwinding. Eerst moest de camera ingepakt worden (jawel, u ziet inderdaad een opengeknipte AH-tas), en dan moest iedereen tegelijk naar buiten terwijl daar de cameravrouw op de stoep stond om het allemaal te filmen. En omdat het de eerste keer niet zo goed ging, moest het worden overgedaan. Ondertussen ging het steeds harder kletteren! De haarfabrieken liepen in totale verwarring in en uit en vielen zodoende helemaal uit hun rol.
De oudjes (haarfabrieken) besloten daarop om verder niet meer mee te doen. Er zijn immers grenzen (qua weersomstandigheden) maar bovendien staat er over het meewerken aan een tv-filmpje niets in hun arbeidscontract.
Oscar leek als enige te begrijpen wat de bedoeling was en deed de scene (van het verlaten van de redactie) netjes over, al was hij ondertussen bij de eerste opname al zeiknat geregend en het verhaal dus toen eigenlijk niet meer klopte. Maar een kniesoor die daar straks op let, toch? Daarom.
Cera had vlak daarvoor al zelf een scene bedacht, namelijk het (heel zielig) gaan zitten mauwen voor het (gesloten) Poezenloket, in de regen, en dan net doen alsof ze om asiel kwam vragen. Wij vrezen dat dit uit de reportage geknipt wordt omdat ze (Cera) het allemaal een beetje overdreef (overacting, zeg maar), en e.e.a. moet er natuurlijk wel als echt uitzien, heh?
Toen we tenslotte naar de Kruidentuin togen hadden wij alleen nog Oscar over als acteur. Boez was achtergebleven achter het kattenluikje, Cera was erg chagrijnig onder een wielhuis gaan zitten, de oudjes hadden dus besloten om niet mee te werken aan de buitenopnames en lieten zich beslist niet overhalen.

Wel, in de Kruidentuin gekomen kwam het water met bakken uit de hemel. Mevrouw K. hield haar fotocamera liever in haar jaszak, weg van het neder kletterende nat, vandaar geen foto's van dat moment. Uiteraard was er geen enkele andere haarfabriek in de tuin te bekennen; ze keken wel linker uit! Hoewel.....

Natuurlijk hadden wij van te voren wat afspraken gemaakt!

MaGiz zou proberen om langs te komen met haar drie haarfabrieken want zoiets doet ze immers wel vaker. Alleen dus nooit als het stort van de regen, en daarom was het helemaal nog  maar de vraag of zij haar pluizebollen zover zou kunnen krijgen met haar mee te wandelen.
Wel, als Sonny Boy onderweg maar genoeg knuffels kreeg ging hij (maar alleen om zijn mens een plezier te doen) wel mee. Gizmo echter wilde haar vacht liever drooghouden en daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor.

En de Wams? Wel, Wamy is altijd overal waar wat te beleven valt, dus ook hij was van de partij.
En zo viel er voor de cameravrouw toch nog wat aan natte vachtjes te filmen.
Uiteraard moesten we ook nog even naar de Hoftuin omdat wij daar vaak fotograferen voor het Katblad. MaGiz ging als eerste met Wamy de Poort door.


Sonny bleek uiteindelijk toch een beetje cameraschuw en ging liever op zoek naar een verdwaald Kiwitakje. (Hij had overigens geen geluk want de Kiwi wordt in deze tijd van het jaar nauwelijks meer gesnoeid en bovendien is de bedwelmende geur er in de herfst een beetje af.)Oscar stond er een tikkeltje verloren bij. Hij had helemaal gerekend op de hoofdrol in een film over een reporterswandeling, en nu bleven we maar wat in de Hoftuin hangen, in de regen.


Gelukkig werd de Os opgevangen door mevrouw Inge (die geheel toevallige ook in de buurt was, evenals trouwens de dames Katja, Ina en Jacq.). Oscar werd zelfs uitgenodigd binnen te komen schuilen, maar hij bleef liever buiten om de boel in de gaten te houden. Nee, hij zal mevrouw K. echt nooit in de steek laten!Tijdens het maken van de foto's werd mevrouw K. alsmaar gefilmd en moest ze uitleggen wat ze aan het doen was. We weten niet meer precies wat ze allemaal heeft verteld voor die snorrende camera, maar het zal wel niet veel soeps zijn geweest want ze kan zich totaal niet meer herinneren wat ze heeft uitgekraamd en verlangde op dat ogenblik trouwens heel erg naar een droog plekje en een glaasje wit. Maar daar was het nog een beetje te vroeg voor, heh? Ja, en de klus was nog niet voltooid.
MaGiz werd ook nog geïnterviewd want de cameravrouw wilde graag weten wat de mensen in de buurt dachten van het Katblad en mevrouw K.
Wat MaGiz precies heeft verteld weten wij ook niet, maar we vertrouwen er uiteraard op dat zij slechts lovende dingen over de redactie heeft verteld.
Wamy deed gedurende dit interview erg zijn best om in beeld te komen; de regen leek hem totaal niet te deren.

Tja, en toen was het tijd voor de slotscene op de redactie. En daar het inmiddels reeds bij vijven was, mocht dat ook wel. Hoezo?

Wel, alle dames kwamen namelijk op bezoek bij de redactie om een glaasje wijn te drinken en deel te nemen aan een kleine kaasproeverij. Want zo gaat dat wel vaker op de redactie, al vindt zo'n ontmoeting vaker (spontaan) in de zomer plaats (aan de buitentafel) dan in koude tijden.
Uiteraard hadden wij voor deze bijeenkomst de Hoofdredacteur niet uitgenodigd, maar wat niet weet wat niet deert. Tijdens het uitpakken van de kaas kwamen mevrouw Troy en haar zoon Japekoppie de trap af, want een kaasproeverijtje laten ze echt nooit aan hun neus voorbij gaan en dat mag iedereen best weten. Of de opnames van hun deelname aan de proeverij zijn gelukt weten we niet, want mevrouw Troy zorgde voor behoorlijk wat verwarring door uit te halen naar een uitgestoken hand van één van de dames. Gelukkig viel de schade mee, hoefde de verbanddoos er niet voor uit de kast te worden gehaald en konden de aanwezige dames nog even één voor één hun zegje doen voor camera van Omroep West.

Er moet nu een filmpje gemaakt worden van slechts enkele minuten terwijl er een paar uur lang is gefilmd, en dat lijkt ons een hele opgave. Wanneer het precies uitgezonden zal worden is nog niet bekend, maar uiteraard stellen wij u daarvan tijdig op de hoogte.
Wij wensen verslaggeefster/cameravrouw Marjolein heel veel succes toe met haar moeilijke klus!

U begrijpt, het was een zeer vermoeiende dag geweest voor onze haarfabrieken en zij slapen vandaag dus lekker uit. En eerlijk gezegd hebben ze dat ook gewoon verdiend!

9 opmerkingen:

Greet zei

U en uw haarfabrieken worden nog beroemd, mevrouw Katblad.

Fritz zei

Horen we als trouwe moviefans van U nog tijdig in Het Katblad wanneer de premiere op de verrekijk is ?
En of we eventueel tijdig moeten indrinken voor verdriet dan wel voor pret. Zat Uw hoofdhaar wel goed ?

Truus zei

Haarfabrieken laten zich nooit regisseren, dus een heel avontuur zo'n filmopname wel:).Ben heel benieuwd.
Pech dat de regen spelbreker was.

Sandra en Skyler zei

Wanneer kan ik mijn Boezelbroertje op tv bewonderen? Kan niet wachten. Knuf Skyler

Mevrouw Katblad zei

Wij weten nog niet wanneer de uitzending gepland is, maar het zal tussen nu en half november zijn. Op de dag zelf krijgen wij pas bericht, maar dan wordt het ook wel elk uur uitgezonden als onderdeel van het programma West Vandaag Varia!

Wendy zei

Vermeld u het a.u.b. danwel die dag in de editie van Het Katblad.
Fritz krijgt steeds meer aanvallen van Katzheimer en zijn Eigenheimer.
Ik ook trouwens versie light.

Wad Woord & Wol zei

Wat ontzettend leuk allemaal. Ik lees ook graag wanneer het wordt uitgezonden, want met die moderne tv-pakketten van tegenwoordig kan ik zelfs in Pieterburen tv West (of hoe heet dat precies?) ontvangen.
Goh zeg "ken" ik zo maar allemaal beroemde mensen en haarfabrieken :-)

Wendy zei

Wat onwijs leuk mevrouw Wad Woord Wamp & Wol dat u op Pieterburen woont.
Is mevrouw Lenie van het Hart van de kale zeeblafbeesten dan één uwer buren ?
Mevrouw Katblad wordt wereldberoemd in Holland. Want ook als RTV West niet in het pretpakket zit komt het vaak wel in het weekoverzicht van de locale zenders. Soort streekroman "Showroom" (NCRV) wordt het dan.

Moon zei

Wat gaaf! We kunnen het hier bijna niet aftrillen!!!