Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 september 2012

De hoofdmaaltijd

Net als de meeste mensen in Frankrijk nuttigen ook de haarfabrieken in dat land de hoofdmaaltijd tussen de middag; wij hebben dat verschillende malen kunnen constateren.

De foto hiernaast werd rond 13.30 uur gemaakt, de haarfabriek die u ziet was net daarvoor hevig nasmikkelend de achterdeur uit gekomen en begon nu aan zijn/haar toilet.
Wij liepen naar de cyper toe en vroegen wat de pot had geschaft.Waarom we dat wilden weten, of we ons niet met onze eigen zaken konden bemoeien, waar dit vraaggesprek toe moest leiden en of er dan misschien nog een beloning aan dit interview vastzat?
Neen?In dat geval had hij wel wat beters te doen dus.

Wel, wij moeten u tot slot nog vertellen dat onze studie (aangaande het leven van haarfabrieken in de Bourgogne natuurlijk!) geleid heeft tot een aantal voorzichtige, voorlopige conclusies (er moet in de toekomst minstens nog één gedegen vervolgonderzoek gedaan worden, liefst meer), maar daarover berichten wij u in ons volgend en tevens laatste Bourgogne eh... bericht, waarin wij afscheid nemen van Frou-Frou en ons vakantie-huis.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Als ik uw studiereis een beetje goed heb gelezen, lijken de Franse en Nederlandse haarfabrieken toch wel opvallend veel op elkaar. Mijn bescheiden voorlopige conclusie :-))

Annemieke zei

Ik denk dat er nog niet genoeg studie gedaan is over dit onderwerp. Wetenschappers doen altijd graag een duplo experiment. Dat betekent dus dat Mw Katblad nog een keer terug zal moeten naar Frankrijk om Franse haarfabrieken te bestuderen.

Maurice du Blaffie zei

Ja dat klopt, maar uw conclusie geldt dan alleen voor les produits manufacturé des cheveux de la cmapagne toch ?

Mevrouw Katblad zei

Wat hebben wij toch intelligente lezers!