Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 september 2012

Gaat de PP er komen?

De verkiezingen in de Hoftuin hebben geen verschuivingen tot gevolg gehad; alles is nog bij hetzelfde omdat er maar één partij is (en één tegenstander daarvan).
Dat houdt dus in dat Myo nog steeds de partijleider van "Hof is Vol" is, Harremans (foto) en Panda zijn adjudanten zijn en dat, zoals gewoonlijk, Bohr niet heeft gestemd wegens gebrek aan alternatieven. Zij (Bohr) hoopt wel in de toekomst een nieuwe partij op te richten met de naam Pacifistische Poezenpartij (PP), als zij tenminste de kleine Mickie (huisgenote Myo) kan overhalen deel te nemen aan deze vredelievende, nieuwe poezenpartij. Echter, zij (Bohr) heeft nog geen goed gesprek kunnen voeren met haar nieuwe buurmeisje en weet dus ook nog niet in welke richting de ideeën van het kleine lappenfabriekje zich gaan ontwikkelen; het zou zomaar kunnen dat de kleine Mick reeds dusdanig onder de plak bij Myo zit dat zij zich bij de stoere jongens zal willen aansluiten als ze eenmaal naar buiten mag.
We houden u uiteraard op de hoogte.

6 opmerkingen:

Dennis zei

Nog ongeveer 5 weken voor Mickey en dan mag ze naar buiten, hoop ik. Ze heeft al wat verkenningstochtjes mogen maken (inclusief een ongeplande via het open raam van de 1ste verdieping, ik vond haar terug voor het raam beneden bij de buren, in het gezelschap van Harremans).

Ze weet in ieder geval bij onraad de deur al te vinden, alleen snapt ze nog helemaal niets van het kattenluik (en dat laten we nog even zo).

Ik denk dat bij Myo dan ook de vlag uit gaat als ze naar buiten mag.

Hans zei

Zo Myo,

jij zweert dus bij een 1 partijenstelsel. Zoals de Radencommunisten uit China, vorige eeuw, 1948, onder leiding vsn Mao (=Emile Roemer, met zijn club In Nederland, de Socialistische Partij.) Daar hoort de kleur rood bij. Vooral die van de Grote Roerganger. Maar die is al lang dood? Hij heette Rooie Gijs?. Voor jouw is het het allerbelasngrijkste nu de Grote Roerganger er niet meer is, met Micky en de andereen samen een democratische PP te vormen. Of in ieder geval een coalitie. Je moet eens zien hoe je geliefd wordt. Zeker door mij, want ik vind je al een prachtkat. Doe je best. De Kattenvrijplaats, Het Vrije HOf. Mevrouw K. zal zorgen dat er altijd wel brokjes staan, al durf ik daar niet mijn hand voor in het vuuur te steken.

Inge zei

Is de kleine meid al geholpen Dennis? Want er lopen soms open katers rond in de buurt.....

Dennis zei

Ze is nog geen 5 maanden. Daarom nog een week of 5 wachten.

Karel zei

Is de PP niet een kleinkind van de Poesen Staarten Partij ?
Met dat Ban de Blafteken en dat groene affiesje met dat nakende mens voor een melkfabriek.

Max zei

@Inge:
wat is een "open" kater ?