Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 12 september 2012

Franse terraskat keurde bestelling af

Natuurlijk zijn er ook terraspoezen in de Bourgogne, waarschijnlijk wel meer dan in ons land want de werkomstandigheden in de horeca zijn daar gewoon beter; er is meer structuur en regelmaat zeg maar, en de buitentemperatuur is doorgaans wat aangenamer dan bij ons (we hebben het dan niet over de winter, heh?).

De zwarte terraskat (foto) was stomverbaasd dat wij slechts om koffie vroegen terwijl het toch echt de hoogste tijd voor het déjeuner was. Hadden wij hem daarvoor gestoord? Waren wij wel goed bij ons hoofd?


Begrepen wij dan niet dat men het erg druk in de keuken had met braden van vlees en gevogelte, bereiden van salades en snijden van stokbrood?
Wel, hij wilde onze bescheiden bestelling best doorgeven aan de keuken, maar het zou vermoedelijk wel even een poosje duren voordat wij onze koffie geserveerd kregen; de maaltijdbereiding ging natuurlijk vóór en daar moesten we begrip voor hebben. Nee, een aai hoefde hij niet van mensen die geen rekening hielden met de Franse cultuur.
Zeer chagrijnig verliet hij het terras en inderdaad, de wachttijd was langer dan wij gewend waren. En de koffie was helaas niet zo best, maar inmiddels hadden we al ervaren dat je voor een lekker bakkie troost (nog steeds) niet in Frankrijk moet wezen.

1 opmerking:

Odette zei

Als niemand anders ode brengt, doet ik het: vivat la chatte noir chagrin.
Die motten er toch ook zijn, pour la balance, ja toch niettan ?