Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 19 december 2010

Zo koud was het

Gisteren was Oscar gekomen om een rondje met mevrouw Katblad te gaan lopen. Er waren geen andere vrijwilligers, maar dat was wel zo rustig.
En er werd flink doorgestapt want het was behoorlijk koud.








Zo koud dus, heh?
Wel, er waren dan ook geen andere haarfabrieken op straat te bekennen; alleen Os was zo gek.

Hij ging zelfs zover dat hij een korte kade-inspectie deed, en dat terwijl mevrouw Katblad eigenlijk snel de Katbladstraat weer in wilde gaan. Maar goed, als Os het nodig vindt de kade te inspecteren, dan moet zij dat respecteren en al haar medewerking verlenen, en uiteraard foto's nemen van deze moedige activiteit van de Os.
Ja, de gracht is bevroren maar het lijkt ons niet raadzaam (voor haarfabrieken) erop te springen; waarschijnlijk is het (nog) te dun en bovendien zijn er veel wakken. Gelukkig was Os niet van plan het ijs uit te proberen.


Oscar leek trouwens helemaal geen last van de kou te hebben. Hij stapte stoer achter mevrouw Katblad aan en klaagde geen enkele keer. Wel was het jammer uiteraard dat zijn vriendje Boez niet was meegegaan, maar wij weten allemaal waarom die thuis was gebleven, toch? Juist ja, overgevoelige pootkussentjes.




Os ging tenslotte ook nog even lekker liggen rollen in de sneeuw. Mevrouw Katblad niet, die wilde graag naar huis om de koffiemachine aan te zetten en deed dat ook.
En zo bleef Os dus alleen achter in de sneeuw; hij is de rest van de dag nauwelijks bij ons binnen geweest! En mevrouw Katblad trouwens niet vaak buiten....

1 opmerking:

ina zei

Mooie sfeerfoto, die met die ijspegels.