Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 december 2010

Viespeukerij

Oscar is helemaal niet bang voor een beetje sneeuw en vrieskou, en dus hobbelt hij regelmatig op straat wat heen en weer. Wat hij daar nu precies allemaal doet weten wij niet, maar wel zien wij hem zo nu en dan bij ons binnenkomen om zijn vriendje te begroeten, een klein dutje te doen tegen onze verwarming of om een slokje water te nuttigen (ja, brokjes eten ook, maar nu gaat het effe om het water drinken). Gelukkig neemt Os tenminste binnen op een meer beschaafde wijze het heerlijke vocht tot zich dan buiten. Daar hangt hij immers vaak met twee poten tegelijk in de waterkuip; wij hebben u daar al meerdere keren beelden van laten zien. In elk geval krijgen we dus geen knoeiboel in de vensterbank, en daar is mevrouw Katblad erg tevreden over.

Hoewel? Wat gebeurt daar?
Os, laat dat eens! Os! Oscar?

2 opmerkingen:

Hans zei

Ik zie niet wat Os fout doet!

boyaki

de redactie zei

pardon?