Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 19 december 2010

Geen gesnuffel, wel Borderliner

Gistermiddag hebben de vriendjes Boez en Oscar enige tijd in de Hoftuin gespeeld. Jazeker, de Boez had op dat moment geen enkele last van gevoelige pootkussentjes en deed verder ook niet moeilijk. Mevrouw Katblad keek daar erg van op en vandaar dat ze het ook een reportage waard vond.
Hiernaast ziet u Oscar, klaar om de Boez aan te vallen. Hij heeft één pootje een stukje opgetrokken. Heeft u het gezien? Dan gaan we door naar de volgende foto.









Hier dus de Boez die klaar zit om Oscar aan te vallen. Het is natuurlijk heel logisch dat er zoveel gespeeld wordt door de haarfabrieken in de sneeuw, want er valt maar weinig te besnuffelen en alle geuren die er mogelijk waren, worden nu gedempt door de vrieskou. Verder zullen er vast maar weinig haarfabrieken die thuis een kattenbak hebben staan, het in hun kop halen om iets van boodschapjes in de sneeuw achter te laten. En dan nog een laatste puntje: geen muizen en geen insecten te zien, geen nepeta om te trippen, dus we snappen dat er niks anders meer opzit dan: spelen!


Wel, zo gingen ze dus een tijdje door met haasje over, tikkertje enzovoorts. Niemand won met stoeien, dus er was ook niemand die verloor.
Toen was het opeens afgelopen.....







Er kwam namelijk een blafbeest aan. U weet wel, de Borderliner die zo'n vreselijke hekel heeft aan haafabrieken en helemaal uit haar bol gaat als ze er één ontwaart. En nu zag zij er twee, dus begon ze ook voor twee te blaffen. Zó'n Borderliner dus, ja!
Wel, de Boez was stomverbaasd dat er zoveel herrie uit één blafbeestje kon komen.






En Oscar nam maar het zekere voor het onzekere en maakte hij wegkwam. Erg verstandig van hem, want heeft u wel eens de tanden gezien van zo'n kleine Borderliner? Nou, wij wel, en daarom stuurden we de Boez ook de Poort door en ook hij bedacht zich toen geen ogenblik meer.
Natuurlijk speelden ze gewoon verder in de Katbladstraat, in de sneeuw, tot ze beiden ijspootjes hadden. En omdat mevrouw Katblad die al eerder had, was zij ook al heel veel eerder weer binnen....
Warme choco deze keer, mevrouw Katblad?

Geen opmerkingen: