Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 december 2010

Buitengesloten

Toen mevrouw Katblad een thuiszorgklusje deed, ging dat onder grote belangstelling van Harremans. We hadden de indruk dat Har het erg koud had, want hij drukte zich bijna door het glas heen.
Maar helaas, we kunnen niet iedereen overal binnen laten heh? Dus dat probeerden we Har duidelijk te maken. We hadden echter niet de indruk dat hij ons begreep, want hij bleef maar voor het raam zitten en we hoorden hem zelfs tegen de ruit meppen. Nou, die haarfabriek verkeerde zeker in grote nood!



En ja hoor, toen mevrouw K. het pand wilde verlaten, zat Har al klaar om naar binnen te komen. En zo te zien was tegenhouden er niet bij; wij weten best hoe goed haarfabrieken zijn in het binnenglippen, ook al gebruik je al je armen en benen en ben je nog zo snel.
Kortom, mevrouw K. besloot om nog even niet naar buiten te gaan. Ze wachtte tot Harremans een eindje verderop stond (voor zijn eigen huis en raam) en opende toen heel snel de voordeur. Maar......



Wat we eigenlijk al verwachtten, gebeurde inderdaad. Kat is sneller en listiger dan mens, en vooral Har is erg goed in wat hij persé voor elkaar wil krijgen.
Doch het was geen ramp. Gelukkig konden we Harremans tenslotte zijn eigen huis binnenloodsen, en hij was ons daar zeer dankbaar voor. Tja, een uurtje effe in de sneeuw banjeren is geen probleem, maar als je dorst en honger gaat krijgen heb je die wel!
In elk geval was mevrouw Katblad blij dat ze een goede daad had kunnen verrichten, en ook dat was mooi meegenomen.

Geen opmerkingen: