Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 december 2010

Uitgebreide poetsbeurt

Wamy heeft gisteren enige tijd doorgebracht op het tafeltje voor ons raam. Misschien wachtte hij daar wel tot één van onze haarfabrieken naar buiten kwam? Om te spelen of te pesten?
Onze reporters lagen echter allemaal in diepe rust, en Oscar zat al een poos te klagen op het dak van zijn huis - wist weer eens niet hoe hij naar beneden moest komen - dus ook hij was niet beschikbaar.
Omdat er dus niet veel leven in de brouwerij was, heeft Wamy de tijd voor ons raam besteed aan een uitgebreide toiletbeurt.


Als hij dacht verderop wat te horen, keek hij natuurlijk even op en onderbrak op dat moment zijn gepoets. Maar als hij dan niets belangrijks of interessants kon ontwaren, ging hij weer bezeten door met zijn schoonmaakwerkzaamheden.
Wij hebben niet op de klok gekeken, maar schatten dat het hele getoiletteer van Wamy zo ongeveer een minuut of vijf heeft geduurd, en dat is best lang. Wij kunnen dus met goed fatsoen wel stellen dat Wamy even later weer helemaal fris en fruitig zijn zoektocht kon hervatten.



Eh? Toch nog jeuk? Wij onthouden ons hier van verder commentaar.












Na zijn poetsbeurt vond Wamy het nodig om ook nog ons tafeltje te ontdoen van blaadjes en andere ongeregeldheden (dank je wel Wamy), en tijdens al zijn activiteiten voor het raam heeft hij geen één keer in de gaten gehad dat hij door mevrouw Katblad werd bespied en gekiekt. Echter, toen zij luid zijn naam riep en hij haar zag staan, ging hij er snel vandoor.

Helaas hebben wij het vragenformulier over Wamy en zijn moeder nog niet teruggekregen, maar wij blijven hopen omdat Wamy een zeer interessante en opmerkelijke kat is en wij graag meer van hem zouden willen weten. En u vast ook!
(Pikant detail: het tafeltje is een oud toilet- of wastafeltje, en Wamy is de eerste die dit heeft begrepen!)

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik ben ook zeer benieuwd naar de achtergrond informatie van Wamy! De serie is erg leuk om te lezen en verschaft meer inzicht in waarom sommige katten zijn zoals ze zijn - en laat ook zien dat sommige katten thuis heel anders zijn dan buiten.

Hans zei

Ik vind het zo leuk om te zien dat al die karakters anders zijn, zoals ik dat ook beleef met die van mij