Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 december 2010

Kleine kerstboom in Hoftuin

Wij wilden vanochtend een rondje gaan lopen met onze 2 jongste reporters (Cera en de Boez), en onze parttimer Oscar had zich al ruim voor achten gemeld voor zijn werk, maar dat was eigenlijk in eerste instantie meer met de bedoeling een gratis ontbijtje te scoren.....
Afijn, daar mevrouw Katblad al een kopje koffie had gedronken, konden we op pad. Ja, er kwamen reeds donkere wolken aan, maar hopelijk duurde het nog een tijd voordat het ging sneeuwen.
Buiten zat Wamy ook al te wachten. Waarop weten wij niet, maar wij krijgen de laatste tijd de indruk dat Wamy, ook gezien zijn postuur, een groeispurt heeft gemaakt. Het zou zomaar kunnen dat hij van plan is bij ons te komen solliciteren naar een baan als reporter, alleen hebben wij - helaas voor hem - op het ogenblik geen vacature, en bovendien twijfelen wij sterk aan zijn vermogen in een team te werken zonder dat daar gedonder van komt.

Ja, want Wamy bemoeide zich al direct met de Os op een manier waarvan je zou kunnen zeggen "is dat nou zo nodig?", door hem van achteren te besluipen en hem tikken op zijn achterste te geven. De Boez accepteerde dergelijk gedrag niet en kwam voor zijn vriendje op door Wamy van Os weg te jagen, en Wamy verdween toen tussen onze plantenpotten waar hij onbereikbaar was voor Boez.
Wel, dat was dus een slecht begin van onze verkenningsronde en op deze manier schoot het niet op.



Vandaar dat mevrouw Katblad maar vast de straat overstak en de reporters verzocht mee te gaan de Hoftuin in.
Oscar was daar nog niet klaar voor en stond voor de deur van de redactie te kniezen, Cera ging om de tijd te doden liggen rollen naast de Poort en de Boez was effe helemaal van slag en in de war.






De Boez had namelijk verwacht dat zijn vriendje achter hem aan zou lopen, maar in plaats daarvan was Wamy hem gevolgd, en hij liet blijken nog niet klaar te zijn met zijn meppartijtjes en onrust zaaien.

Mevrouw Katblad had haast. Ze wilde namelijk voor de sneeuw weer thuis zijn en bovendien was het best behoorlijk frisjes; het vroor nog en ze had geen handschoenen aan want daarmee is het erg lastig fotograferen. Daarom ging zij de Poort door, en ze zou wel zien wie haar zou volgen naar de Hoftuin.


Wel, de beide jongens lieten gelukkig niet lang op zich wachten, en terwijl mevrouw K. nog in de Poort liep, draafden ze al voorbij, zonder Wamy. Nu dachten wij dat de reporters de gisteren neergezette op opgetuigde kerstboom van het Hof wel zouden gaan inspecteren, maar ze zagen 'm niet eens! Misschien komt dat ook doordat de boom dit jaar een stuk kleiner is dan verleden jaar, en niet op de gebruikelijke plaats staat. En de lichtjes zijn slecht te zien bij daglicht, ook dat nog.





Er waren overigens geen andere haarfabrieken in de tuin aanwezig, en dat maakte de inspectie nogal saai voor de jongens.
Wel zooiden ze een tijdje onder de trap terwijl mevrouw Katblad Iwan interviewde; die zat weer eens op het dakje van de Borderliner (blafbeest) te zitten en had zeer dringend aandacht nodig. Maar daarover meer in een volgend bericht!






De Boez had zin in het doen van kunstjes, en deed dat op de trap terwijl Os daaronder zat. Er werd wat gemaaid naar elkaar, maar er vielen geen rake klappen (en dat was ook niet de bedoeling want daar deden ze geen van beiden hun best voor).

Toen mevrouw Katblad aankondigde te vertrekken naar de Kruidentuin, deden de jongens daar niet moeilijk over. Nee, want Cera zat nog steeds in de Poort op ons te wachten; zij had deze keer niet met ons mee durven gaan vanwege de in aantal toegenomen uitzettings-activiteiten van de partij Hof is Vol (en dan in het bijzonder door Harremans en Panda). Nou, we moesten daarom maar snel naar de Kruidentuin heh? Dan kon Cera ook mee, anders zou ze misschien weer naar de Kroeg gaan en dat hebben wij liever niet natuurlijk. Dit verhaal wordt dus vervolgd!

1 opmerking:

Hans zei

Wamy!? Solliciteren naar de functie van reporter?

Kom nou!


Er is een veel belangrijker vacature!

Wamy: je bent geknipt voor de SVDB!