Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 30 december 2010

Geen goede bewaking

Gisteren werden wij opeens opgeschrikt door een bescheiden gegrom dat vlak onder ons raam vandaan kwam. Toen wij gingen kijken, zagen wij in eerste instantie een boos kijkende Boez; hij bracht het bromgeluidje dus voort. Natuurlijk gingen wij op zoek naar de reden, en zagen even later Simba op zijn dooie gemakkie enige struiken besnuffelen, hoewel hij zo nu en dan wel omkeek naar de plek waar de Boez zat. Het kwam niet tot een pootgemeen gelukkig; misschien was de Boez wel een beetje moe of zag Simba er te angstaanjagend uit? Wat het ook was, wij waren niet erg tevreden over het gedrag van de Boez. Bij afwezigheid van mevrouw Troy bij het Poezenloket, moet iemand anders van de redactie haar taak overnemen en zo nodig het gebied voor de deur van de redactie verdedigen. En dus niet in een hoekje kruipen en een beetje gaan zitten grommen want dat zet geen zoden aan de dijk. Daar Simba niet met een klacht kwam, geen vragen had te stellen maar ongevraagd onze struiken aan het markeren was, had de Boez veel flinker moeten optreden. Wij zullen Boez uitnodigen voor een gesprek en het belang van een goede verdediging en bewaking nogmaals aan hem moeten uitleggen. Hopelijk blijft het deze keer wel hangen. Japekoppie is ondertussen alweer druk bezig geweest de aangetaste struiken van eigen geur te voorzien, en zo hoort het ook. Dus.

Geen opmerkingen: