Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 december 2010

Het wak is dichtgevroren

Wij troffen Oscar aan in de Hoftuin. Hij zat daar met zijn achterste op het ijs van de Hofvijver, maar waarom weten wij niet. Gisteren was daar nog een wak inderdaad, dus misschien was Os wel bezig aan een test om te zien of het ijs nu stevig genoeg was om het gewicht van een middelzware (nou ja.....) haarfabriek te kunnen dragen.
Wel, Os zakte er niet door en waarschijnlijk kunnen wij de Boez nu ook weer vrij laten rondlopen in deze tuin, als hij zich tenminste hier nog durft te wagen.
Het blijft echter zeer vreemd dat Os op het ijs was gaan zitten, want testen kun je ook doen door er gewoon op te staan en eventueel wat sprongetjes te maken.

Het is echter ook nog mogelijk dat Oscar daar gewoon zat te wachten op mevrouw Katblad, die even met een thuiszorgklusje bezig was in het Hof. Eigenlijk ligt dit het meest voor de hand, achteraf beschouwd dus.
Wel, Os stond direct op toen hij mevrouw Katblad zag naderen, en besloot met haar mee te lopen naar de redactie. Wij dachten om met de Boez te spelen.





Maar alweer hadden wij een denkfoutje gemaakt, want Os ging op een kussentje tegen de verwarming aan liggen. Nu zou je kunnen verwachten dat hij zijn achterkant tegen de radiator aan zou positioneren (hij had immers net nog met dat lichaamsdeel op het Hofijs gezeten dus vandaar - maar dat snapt u natuurlijk ook wel dus hadden wij u daar niet op hoeven wijzen) doch de Os verkoos zijn hersenpannetje op te warmen. Nee, gekker moet het niet worden inderdaad!
Natuurlijk hebben wij nog even gecontroleerd of het niet al te heet werd tussen de oortjes, en dat viel gelukkig reuze mee.
Tot zover de berichtgeving over deze merkwaardige gebeurtenis.

2 opmerkingen:

ina zei

Had de Os misschien voor zijn afkoelzitje zijn gat gebrand? Misschien kunt u dat even controleren, mevrouw Katblad. Of er blaren op zijn achterste zitten, bedoel ik.

Mevrouw Katblad zei

U heeft rare gedachten, Ina. Maar we zullen het controleren hoor, al is het alleen maar om u gerust te kunnen stellen.........

Geen blaren!