Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 december 2010

Mooie brief aan mevrouw Katblad

Bijgaande foto's wil ik je niet onthouden. Gizmo vindt de sneeuw geweldig! Heb net nog even voor het huis sneeuwballen gegooid, die ze dan enthousiast achterna rent. Superleuk om te zien!




Ze gaat gewoon naar buiten, via alle besneeuwde obstakels onderweg, naar de Muizentuin. Wat ze daar doet, weet ik niet. Ze blijft wel iets korter buiten dan normaal, maar de kou en nattigheid lijken haar niet veel te deren.



Zoals je ziet heb ik toch maar een bandje voor haar gekocht. Dit heb ik gedaan zodat ze in het donker gezien kan worden, want het is een reflecterend ding. Nou vind ik deze eigenlijk niet mooi, maar het enige alternatief was een roze met hartjes. Ja, behoorlijk out-of-character. Vandaag heb ik in een andere dierenwinkel een effen grijze, ook reflecterende, gevonden. Heb die maar gekocht, want iets minder lelijk. Enfin, voor de zekerheid dan toch ook maar een naamkokertje erbij gekocht. Je zal haar vanaf nu makkelijker kunnen herkennen. 
Groeten van Marit.


Hartelijk dank voor deze fraaie brief mevrouw Marit. En de foto's vinden wij ook erg leuk! Vooral die eerste, dat is een echte topfoto! (Wilt u niet reserve fotograaf bij het Katblad worden??? Er staat niet veel tegenover, maar een etentje ofzo kan er af en toe wel af. Maar dit geheel terzijde.)
Het bandje staat Gizmo trouwens erg goed en het is voor ons Katblad inderdaad erg plezierig om haar zo te kunnen herkennen als ze in de buurt van onze redactie rondhobbelt. Jammer dat de sneeuw nu aan het verdwijnen is, maar er komt vast nog meer deze winter en dan mag u weer voor ons (en uzelf natuurlijk) uw best gaan doen!
Nogmaals onze dank en een dikke knuffel voor Miss Giz!
Mevrouw Katblad.

2 opmerkingen:

katja zei

Ik vind het bandje (zo van een afstand in ieder geval) wel heel mooi staan hoor ! Het is hopelijk wel eentje met elastiek of een ander soort mechanisme waardoor ze er uit kan als ze ergens aan blijft haken met het bandje ? !!!!!

Hihihi, grappig die eerste foto !

ina zei

Gizmo is net zo gek op sneeuw als Igor; je kunt zien dat ze broer en zus zijn. Igor gaat nog steeds lekker in de sneeuw liggen. Hij vindt het niet leuk dat het alweer dooit. Ik heb hem getroost en gezegd dat de winter nog lang niet voorbij is.
Ik heb overigens Igors bandje afgedaan, het zat een beetje strak; waarschijnlijk is hij wat dikker geworden. Binnenkort krijgt hij een nieuwe.