Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 december 2010

Enge foto....?

Omdat Katja te kennen heeft gegeven deze foto (nu nog wat meer uitvergroot) van Oscar bij ons artikel over de muis (die overigens gevangen werd door Cera!) eng te vinden, zullen wij het plaatje, ter geruststelling, even nader bekijken en evalueren, zeg maar.
Wel Katja (en andere geschokten), de ogen van Os zijn inderdaad een tikje vreemd, maar dat komt natuurlijk door de flits van de camera. Het was al donker namelijk, vandaar. En misschien kijkt de Os ook wel een beetje scheel, maar dat is logisch als je de prooi goed wilt zien die zo vlak onder je neus hangt, niet? Probeer het zelf maar eens (hoeft niet met een levende muis, kan ook met een dooie pepernoot).
Vervolgens bekijken we even de neus van de Os van dichtbij....

Als u dit plaatje vergelijkt met het hierbovenstaande, ziet u dat er geen sprake is van een eventuele bloedvlek op zijn snuit. Het is gewoon de natuurlijke kleur van de neus van de Os, en hij kan er niets aan doen dat daar zo'n rare vlek zit. Eigenlijk staat het hem wel, vinden wij, hoewel moeder Natuur wel een beetje slordig is geweest met de verfkwast. Maar het maakt de Os wel uniek, en wij denken dat moeder N. daarop uit was....
Geen bloed dus op Os' neus. Lag er dan bloed in de sneeuw? Of was die rode vlek op de foto misschien iets heel anders? Wel, wij gingen terug naar de plek van de "misdaad" en zagen in eerste instantie helemaal niets (meer). Maar speciaal voor u is de fotograaf in het restant sneeuw gaan graven.

Wel, er kwam een snoeppapiertje tevoorschijn; de rode vlek in de sneeuw dus.
Wij kijken daar niet van op, want de eerder besproken scene speelde zich af voor de deur van een studentenhuis en daar liggen wel vaker dergelijke papiertjes voor de ingang.

Wij hopen thans middels dit grondige onderzoek voldoende aangetoond te hebben dat er geen echt "enge" dingen zijn gebeurd op de avond van de Verschrikkelijke Sneeuwmuis, en bieden alle lezers die wij middels de eerder vertoonde foto van Os met muis aan het schrikken hebben gemaakt, onze welgemeende excuses aan. Verder hopen wij ook dat niemand verder wakker zal liggen van de bedoelde reportage - wij vonden het, gezien de grote nieuwswaarde, noodzakelijk om u verslag te doen van deze nare gebeurtenis en zullen dat zeker ook blijven doen in geval van soortgelijke, belangrijke voorvallen in de Katbladbuurt.
W.G.
De voltallige redactie.

Wij danken Katja voor haar reactie en het tonen (en delen) van haar onrustgevoelens, zodat wij e.e.a. recht hebben kunnen zetten. De foto (waarom het allemaal draait) was inderdaad niet van de beste kwaliteit, waarvoor ook onze excuses...

1 opmerking:

katja zei

Pffffffff ! (dit is een zucht van opluchting)
Nou kan ik tenminste weer rustig slapen vannacht ! Ik was al bang dat Oscar veranderd was in een vreselijk bloeddorstig sneeuwmonster...
Ik dank de voltallige redactie voor dit gedegen onderzoek !