Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 27 december 2010

Sonny Boy!



Op Kerstavond hebben we een logé gekregen. Na te lang in de auto te hebben gezeten, is Sonny Boy bij ons ingetrokken (bij Gizmo en haar mens). Sonny Boy is 2 weken ouder dan Gizmo en dit is zijn derde huis. In het eerste kon hij niet blijven, omdat zijn mens allergisch bleek te zijn voor katten. In het tweede huis was hij niet helemaal gelukkig en liet dat o.a. blijken door niet altijd zijn bak te gebruiken. Het mens was daardoor ook niet gelukkig en omdat er in het huis van Gizmo een plekje vrij was gekomen na het vertrek van de Poek, heeft Sonny Boy deze plaats geclaimd. Het mens van Gizmo vond het allemaal een beetje snel gaan, maar soms gaat het zoals het gaat. Enfin, na die lange rit door de sneeuw, incluis luid protest van "de rooie", kwamen we dan eindelijk aan in Leiden. Sonny Boy was uiteraard erg ontstemd door de lange reis en de nieuwe omgeving en Gizmo heeft er al grommend ook het hare van gezegd. 
De eerste dag heeft Sonny Boy zich schuil gehouden, maar op de avond van de Tweede Kerstdag was het dan toch tijd voor de grote verkenning. Na de eerste paar aarzelende stappen, heeft hij zijn nieuwe (t)huis meerdere malen geïnspecteerd, argwanend gevolgd door Miss Giz. 
't Is even wennen voor beide haarfabrieken, maar het lijkt redelijk goed te gaan. Sonny Boy vindt gemakkelijk de weg naar het eten en de bak, en heeft ook al een paar lekkere slaapplekjes uitgeprobeerd. Gizmo heeft maar 2 meppen uitgedeeld (voor zover bekend) en aanschouwt de verrichtingen van haar nieuwe huisgenoot op kleine afstand. Er lijkt geen sprake te zijn van grote vijandigheid. Ze houden elkaar wel erg in de gaten, maar dit gaat gelukkig gepaard met respect en beleefdheid en hier en daar een grom.
Als het logeerpartijtje ieder goed bevalt, mag Sonny Boy blijven en zal hij t.z.t persoonlijk gaan kennismaken met de redactie en de andere bewoners van de Katbladstraat.
Hartelijke groeten,
Marit

Ach gossie, wat een vreselijk mooi ventje, deze Sonny Boy! En van die prachtige ogen!
Wij hopen van harte dat Miss Giz, ondanks haar pittige karakter, haar hart zal gaan verliezen aan deze stoere jongen, en dat het ventje op zijn beurt in staat zal zijn jongejuffrouw Gizmo onder de poot te houden, en zich bovendien gauw thuis zal gaan voelen bij u! Wij verheugen ons al op een ontmoeting met deze knul! En we popelen om u te mogen feliciteren, maar voor alle zekerheid wachten wij daar nog even mee. Heel veel succes!
Mevrouw Katblad.

12 opmerkingen:

Inge zei

Wat een mooi lief ventje! Ik wens je ook veel succes met de verdere introductie maar zo te lezen gaat het al erg goed.
Hopelijk gaat je boef Gizmo snel genieten van haar nieuwe gezelschap.
Veel geluk samen!

Hans zei

ik ben helaas een óudere'geworden dit jaar. Kan je een groter lettertype gebruiken?

Mvgr

Hans zei

Met (letterlijk) moeite heb ik het relaas gelezen.
Ik denk dat het het wel zal klikken met Giz en Sonny Boy, ik heb wel ergere eerste confrontaties meegemaakt die goed kwamen.
En Sonny Boy is een pracht van een kater. Allen de naam. . . . Die verwacht ik eerder op Duindigt dan bij een kat!

de redactie zei

U was er wel erg snel bij, meneer Hans! Ja, soms pakt een ingezonden brief wat kleiner uit, maar wij hebben dat direct hersteld!

Inge zei

tipje:Ctrl en de + tegelijk intoetsen en de webpage vergroot!
Ctrl en - verkleint.....

ina zei

Wat een leuke kat! Het gaat vast helemaal goed komen tussen hem en Giz.

Annemieke zei

Hij is leuk! En mooi! Inderdaad opvallende ogen. Ik sluit me aan bij de rest en hoop ook dat het goed komt tussen hem en Giz en dat hij mag/kan blijven.

Annemieke zei

Weet niet of mijn vorige reactie goed doorkwam - korte samenvatting: hij is leuk en ik hoop dat hij kan blijven

Hans zei

Bedankt voor de ctr + tip!
dat wist ik niet, is voor meer sites waar ik kleine lettertypes krijg handig!

Wilma zei

Ohhhh, wat een mooi manneke is dat!
Geniet maar lekker van elkaar.

Jacq. zei

Ik denk ook dat het goed zal gaan tussen de Giz en Sonny Boy. Ze moeten even wennen aan elkaar. Leuk dat ze dezelfde leeftijd hebben, wie weet ravotten ze gegeven moment lekker met elkaar...

katja zei

Ach, wat een lieverd en wat zit ie er schattig bij op de foto ! Nou maar hopen dat het goed blijft gaan met Gizmo.