Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 december 2010

Oeps!

Ja ja, wij hadden weer bezoek van Bel de Franskat. Als u goed kijkt, ziet u hem verscholen zitten tussen de planten. De Boef!
Want wat was het geval? Kort daarvoor had Cera ons huis verlaten om een kort wandelingetje te gaan maken. Als ze had geweten dat Bel daar ergens buiten was, had ze zich wel drie keer bedacht. Maar ja, zij wist het niet en mevrouw Katblad kwam er pas achter toen Cera al door het kattenluik was gestapt. En toen was het gewoon afwachten wat er zou gebeuren.....



Natuurlijk zag Bel Cera eerder dan zij hem, en u kunt aan zijn oogjes zien dat hij wel zin had in een verzetje. En Cera is natuurlijk een uitstekend slachtoffer voor de Schrik van de Buurt, want zij kan echt niet tegen deze donderstraal op.

Als u trouwens meer over Bel wilt weten, binnenkort beginnen wij met onze serie interviews in de bijlage, en de Franskat is als eerste aan de beurt! Even goed blijven opletten dus!









Alles ging opeens heel erg snel. Bel viel aan en Cera stortte zich tegen de grond, oortjes naar achteren en klauwtjes klaar. Gelukkig voor haar zag Bel, terwijl hij Cera aanviel, mevrouw Katblad voor het raam staan met de camera.
Oeps, moet hij gedacht hebben, en vervolgens dook hij weer tussen de plantenpotten en kwam het dus niet tot een echte, heftige confrontatie.
Cera dook toen onder het bankje onder het Poezenloket, klaar om een volgende aanval te pareren. Ja, ze had natuurlijk weer door het kattenluik terug in huis kunnen komen, maar om de één of andere reden deed ze dat niet. En dat vonden wij best wel stoer van haar! Voor Bel was overigens de lol er af. Hij had graag een verrassingsaanval gedaan en dat ging nu mooi niet door. Er zijn dus geen echte klappen uitgedeeld en Bel ging weer verderop. Opgelucht ging mevrouw Katblad weer verder met het opstellen van haar lijstje kerstboodschappen....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik kijk al uit naar het interview met Bel. Hoewel hij als SvB zich af en toe een beetje hufterig gedraagt, vind ik hem wel heel erg mooi! Zeker nu hij wat minder dun is.

Wilma zei

Ik vind Bel van die heerlijke guitige oogjes hebben!