Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 11 december 2010

Met de vorst nog in de grond, deel 2 (slot)

U wist natuurlijk al dat onze Boez niet een echt grote held is, en daarom zult u ook verbaasd zijn dat hij zomaar bovenop Bel was gedoken. Nou ja, bovenop, dat viel dan ook wel weer mee want zijn voorpoten hadden het achterwerk van Bel de Franskat slechts geschampt maar hij was ook niet meer van plan geweest. Nee, het was de bedoeling van de Boez om Bel te laten schrikken, deze opzij te laten gaan zodat Boez erdoor kon, en dan het liefst zonder schade op te lopen natuurlijk. Wel, daarin leek onze jongst reporter in te slagen. Hoewel, Bel draaide zich na zijn noodsprong om en we konden zien dat hij des duivels was.

Maar Boez blies de aftocht. Langzaam, stapje voor stapje, met de oortjes naar achteren en de staart naar beneden, kuierde hij naar huis en keek geen één keer achterom. Eigenlijk wel stoer vonden wij, en waarschijnlijk wist hij best wel goed wat hij deed, dat hoopten we tenminste. Maar omdat we toch een beetje twijfelden, hielden we de Franskat goed in de gaten.





Bel had zich echter niet verroerd. Maar zijn boze blik was veranderd in een stomverbaasde! Zoveel brutaliteit van zo'n jong ventje had hij niet verwacht. Nee, dit had hij nog niet vaak meegemaakt, dat hij werd overbluft en daardoor helemaal van zijn stuk was gebracht.
Bel vergat dat Oscar ook nog daar in die Steeg zat, en vertrok. Ja, de Franskat was duidelijk van streek en van slag en wat je nog meer kan verzinnen met een soortgelijke betekenis.
Mevrouw Katblad moest best wel een beetje om de situatie lachen, maar dat was ook van opluchting natuurlijk.

De moedige actie van de Boez had echter wel wat van hem gevergd. Ook hij was van slag, en daardoor (en waarschijnlijk door de adrenaline) deed hij niet lief tegen de Os toen deze achter hem aan kwam. Ook Os was trouwens niet helemaal zichzelf, en vlak na deze foto vlogen de vriendjes elkaar aan en rolden een poosje vechtend over de straat. Er vielen geen gewonden gelukkig, al vlogen er wel wat plukjes vacht in de rondte. En het gevecht duurde niet zo lang, anders zou mevrouw Katblad ook zeker hebben ingegrepen.
Bel de Franskat was nergens meer te bekennen toen wij nog een keer omkeken. Waarschijnlijk heeft hij ook veel andere dingen aan zijn kop, zoals zijn op handen zijnde verhuizing. Voor het zover is, hopen wij hem uiteraard nog wel te zien. Want van Bel de Franskat (Schrik van de Buurt) moeten we natuurlijk op gepaste wijze afscheid nemen, heh? Zo is het maar net.

Geen opmerkingen: