Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 17 december 2010

In de vensterbank

Tsja, ook voor de Boez sneeuwde het vandaag te heftig, en het hield maar niet op. Hij had Japekop ons huis zien verlaten, want die had erge behoefte aan een frisse neus en bovendien moest hij tenminste een klein rondje maken, anders zou hij de controle over zijn gebied zomaar kunnen verliezen. Maar toen Japekop eenmaal op pad was, kwam hij er gauw achter dat het allemaal niet zo makkelijk was in die sneeuw. Wij schatten dat Japekop's wandelingetje dan ook niet langer heeft geduurd dan een minuut of tien.


Maar de Boez heeft erg lang in de vensterbank gezeten en gelegen. Zijn vriendje Oscar kwam maar niet.... en is ook niet geweest. Later op de middag is Boez nog heel even naar buiten geweest, liep daar wat heen en weer maar zag de Os niet en dus was het niet leuk daarbuiten. Binnen heeft hij nog wat lopen jengelen, braaf zijn avondeten opgegeten en is toen maar naar bed gegaan. Arme Boez heh?
Welnee! Hij komt er heus wel overheen hoor! En bovendien heeft hij speelgoed genoeg! Nou dan!

4 opmerkingen:

Hans zei

De enige van mij die buiten geweest is, is Poema. Maar er waren zoveel lekkere vogeltjes, dat poema regelmatig op de voederplank webcam te zien was!

Hannah zei

hallo Boez! wat een sneeuw! en dat ziet er allemaal erg koud uit! Ik heb dat nooit meegemaakt! hier is het volop zomer en ik moet een plekje zoeken in de schaduw om te slapen buiten. mijn waterbakje is ook bijna opgedroogd zie ik wel, zal er naast bljven zitten om te laten weten dat het bijna op is!
Wel prachtige fotoos met al die sneeuw! blijf maar lekker binnen! groeten aan mevrouw Katblad!

de Boez zei

Ha Maxi!
Sneeuwt het echt nooit bij jullie in Nieuw-Zeeland? Dan moet je maar eens komen logeren, want sneeuw is best leuk als je er samen met een vriendje in kan spelen!
Groet van de Boez.

Hannah zei

hallo Boez,
Ja het sneeuwt veel in sommige gedeelten van NZ, heel veel zelfs,in de winter, er zijn hoge bergen en bergpassen. Maar niet waar ik woon, ik heb wel een keeer erg koude voeten gekregen toen er bevroren hagel in het gras bleef liggen, maar die witte zachte sneeuw, nee nooit gezien. Ik denk dat ik liever in het zonnetje blijf liggen, of onder een boom als het te heet wordt! dag hoor, groeten aan al de LKB katten van Maxi