Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 december 2010

bericht dierenbescherming

Print deze paginaZoek door deze website

Ik hoor vuurwerk dubbel zo hard als jij!

16 dec 2010 - Categorie: Algemeen

Ik hoor vuurwerk dubbel zo hard als jij!
De Dierenbescherming vraagt aandacht voor het leed dat vuurwerk veroorzaakt bij huisdieren. Met de boodschap: 'Ik hoor vuurwerk dubbel zo hard als jij', wil de Dierenbescherming het publiek bewust maken van de stress dat Oud & Nieuw met zich meebrengt. Met wat handige tips voor eigenaren is veel dierenleed te voorkomen.
Vuurwerk is voor dieren erg angstaanjagend. Door al het geknal raken veel dieren in paniek, lopen weg of verwonden zich. Deze vervelende gevolgen van de feestelijke jaarwisseling zijn goed te beperken. Belangrijk is dat huisdiereigenaren tijdens de jaarwisseling extra goed op hun dieren letten.
Praktische tipsEen paar praktische tips: Laat de hond op oudejaarsnacht voor 22.00 uur aangelijnd uit. Houd katten in huis en zorg dat kattenluik, ramen en deuren gesloten zijn. Zorg dat het huisdier gechipt en geregistreerd is en zijn naamkokertje omheeft, zodat het dier snel en makkelijk teruggevonden kan worden. Zorg dat er tijdens het afsteken van vuurwerk tenminste één huisgenoot bij de dieren blijft. Maar ga de dieren niet overdreven troosten, het dier krijgt dan de indruk dat er iets mis is. Het beste is om zelf zo normaal mogelijk gedrag te vertonen. Vergeet ook niet de eerste dagen van het nieuwe jaar extra voorzichtig te zijn met het uitlaten van de hond met het oog op overgebleven vuurwerk.
Ieder jaar weer zijn veel dieren rond de jaarwisseling slachtoffer van mishandeling door baldadige jongeren die ze met vuurwerk bestoken. De Dierenbescherming vraagt mensen extra alert te zijn op misbruik van vuurwerk naar dieren. Uiteraard doet de Dierenbescherming een beroep op ieders fatsoen om vuurwerk niet dicht in de buurt van dieren af te steken. Verknal het niet voor de dieren!

Ik hoor vuurwerk dubbel zo hard als jij!


« Terug naar het overzicht

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Van mijn part schaffen ze dat hele vuurwerk gedoe af...Word zelf ook niet heel blij van al dat geknal

Wilma zei

Daar kan ik mij helemaal in vinden Annemieke!
En ook nog eens zonde van al dat geld. Dit jaar 65 miljoen! Dat is toch te gek voor woorden!