Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 12 december 2010

Afscheidsrondjes door SvdB (Schrik van de Buurt)

Waarschijnlijk is Bel de Franskat aan zijn afscheidsrondjes bezig, want wij hoorden hem zomaar triomfantelijk gillen voor onze deur. Toen wij een kijkje gingen nemen, zagen wij hem bij onze buitentafel klooien terwijl Oscar hem in de gaten hield.
Bel was druk aan het markeren. Wij zagen hem pschten (u weet wel) tegen onze planten en de tafelpoten, en toen hij dat voldoende naar zijn zin had gedaan, liep hij naar onze buurtafel.



Aldaar zette hij zijn werk voort: de Franskat markeerde eveneens door langs elk sprietje en takje dat uitstak met zijn snuit te wrijven.
Wat hij daar nu precies duidelijk mee wil maken? Wij weten het niet. In elk geval had hij het er maar druk mee en wilde er niet bij gestoord worden.







Toen Bel eindelijk klaar was met zijn belangrijke taak, keerde hij zich om naar Oscar (die hem nog steeds in de gaten hield), en u ziet vast ook wel (net als wij) dat zijn gezichtsuitdrukking er niet om liegt. Blikken die zouden kunnen doden inderdaad, maar zeker schrik aanjagen. Echter, Bel had geen behoefte in een echte confrontatie met Oscar; waarschijnlijk had hij nog een druk programma voor de boeg.





Want daar ging hij weer, in volle draf in de richting van de Steeg van Storm.
Wij weten overigens niet of Bel al een opvolger heeft aangewezen voor zijn positie als Schrik van de Buurt. Het is ook niet helemaal duidelijk welke kandidaten zich aangemeld hebben, en wij hebben zo het vermoeden dat de Franskat zijn vertrek helemaal nog niet bekend heeft gemaakt om zo nog even te kunnen blijven genieten van zijn rol als SvdB.
Bel zal zich overigens sowieso niet druk maken over de verhuizing, want hij is immers gewend aan het "onderhouden" van meerdere territoria! Waarschijnlijk gaat hij eerst nog naar zijn geboorteland (Frankrijk) voor de feestdagen, waar hij heerlijk in de sneeuw kan gaan banjeren en een gedeelte van de Alpen onveilig kan maken. Daarna verhuist hij pas naar zijn nieuwe buurt in Leiden, maar dat is voor hem nog te ver in de toekomst dus daar gaat hij zich niet nu al druk om maken. Tja, leven in het NU heh?

Wel, Oscar wilde best met de fotograaf mee naar binnen om de redactie een bezoekje te brengen, maar eerst moest hij er zeker van zijn dat Bel niet zou omkeren en terugkomen, en daarom bleef hij nog maar even voor onze deur zitten om dat in de gaten te houden. Waarschijnlijk is Os ook nog niet op de hoogte van het vertrek van Bel, en dat laten we nog maar even zo. Komt tijd, komt raad, en als er een nieuwe Schrik opduikt, zien we wel weer verder. Toch? We bedoelen maar....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat is dat toch met SvBs die gaan verhuizen? Eerst Storm en nu Bel...Hopelijk horen we nog eens wat van ze in hun nieuwe leefgebied.

mevrouw K. zei

Hebben wij niet geheel in de hand, maar zullen wel meer moeite gaan doen. Dank u wel voor uw hint.