Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 december 2010

Voor niks zo lang op bed!

Eindelijk had de Boez al zijn moed samengeraapt en was hij naar buiten gegaan. En het viel best mee, die sneeuw op de straat! Ja, het was dan wel een beetje koud om je enkeltjes, maar leuk was het ook; dat kreeg hij al gauw in de gaten. Voor niks dus zo lang op bed blijven liggen!
Helaas, Oscar had lang genoeg op de redactie op de Boez zitten wachten, maar op een gegeven moment had hij dat wachten opgegeven en was hij weer de sneeuw in gegaan. En nu was hij zelfs niet meer in de buurt en moest de Boez zich alleen vermaken. Tja, eigen schuld is goud waard, toch?

Eerst was het nog even wennen, want gisteren nog kon je gewoon over de sneeuw lopen en nu zakte je erin weg. Boez keek een paar keer in de richting van het huis van de Os, maar toen hij zijn vriendje echt niet zag, begon hij maar in zijn eentje te zigzaggen door de sneeuw. Af en toe maakte hij daarbij hoge sprongen en zelfs een paar salto's, en stond dan weer verbaasd om zich heen te kijken. Nee, de Boez kan zich vast niet meer herinneren dat hij vorig jaar in de Kruidentuin ook op bepaalde plekken door de sneeuw moest heenploegen, een jaar is te lang geleden voor een kattenbreintje - die informatie is vast en zeker al gewist.







Cera had zich al eerder op de dag in de sneeuw begeven en was minder onder de indruk. Wel vond ze het leuk om naar de capriolen van de Boez te kijken, die als een jong blafbeest tekeer ging.
Helaas, even later kwamen er nieuwe vlokken en toen was het over met de pret. Want in de sneeuw rondspringen mag dan erg plezierig zijn, als het spul in je vacht komt gaat de lol er blijkbaar snel vanaf.





Natuurlijk zagen wij de Os later nog wel in de sneeuw lopen, en Wamy trouwens ook. Mevrouw Katblad wilde nog naar buiten om foto's te nemen, maar de fotograaf verbood haar dat; de camera zou eens kunnen beschadigen, heh?
Vandaar dat wij alleen nog één foto maakten van onze vergadertafel, helemaal onbetreden en met een flinke, dikke laag erop. In de vroege avond ging de sneeuw over in regen. Wij zagen op onze buiten-thermometer de temperatuur langzaam maar zeker oplopen tot boven nul, dus toen wij vanochtend beneden kwamen keken we er niet van op dat er nog slechts sprake was van een dikke laag drap. En zie daar maar eens een haarfabriek door te loodsen! Weer uitslapen dus.....

2 opmerkingen:

katja zei

Wat leuk dat Boez toch de lol van die sneeuw heeft ontdekt. Jammer dat het nu weer allemaal wegsmelt. Bij mij ligt er nog best veel in de tuin trouwens. Zie de buurtkatten er nog flink doorheen ploegen.

de redactie zei

Mogen wij de Boez bij u droppen? Wij komen hem dan ook wel weer ophalen, maar weten nog niet wanneer. Dit bericht is namens Japekoppie, maar dat snapte u vast al.