Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 december 2010

Vroege vogels.....

Gisterochtend vroeg ging mevrouw Katblad de straat op om de nieuw gevallen sneeuw te testen. Zij werd gevolgd door Cera en de Boez, die er blijkbaar zomaar zin in hadden en de kou durfden te trotseren! Dat was een aangename verrassing voor mevrouw K.!
Wel, als zij (Boez en Cera) dan zo enthousiast waren, konden we net zo goed maar even een stukje gaan lopen, niet?
En zo gezegd, zo gedaan.






In de Kruidentuin was het prachtig! En daar het zo vroeg was, stonden er nog nauwelijks afdrukken in de dikke laag sneeuw.
Op straat wel, want daar hadden al enkele wielhuizen gereden en gegleden. Wij zagen zelfs één langskomen die niet ver kwam, want bij het oprijden van de brug bleven de wielen alsmaar ronddraaien op dezelfde plek, en dan kom je nooit omhoog dus. Het wielhuis keerde tenslotte om en nam een andere route.

Wij liepen voorzichtig een paar rondjes in de tuin, en dat lukte wel.












Cera en de Boez gedroegen zich als echte verkenners en onderzochten op vele plekjes de dikte van de sneeuw. Wel, die was behoorlijk. Op sommige plaatsen zakten ze tot hun oksels weg, en het lopen ging daardoor ook niet zo makkelijk. Maar voor mevrouw Katblad was het natuurlijk heel leuk om naar te kijken.






Cera schudde regelmatig de sneeuw van haar pootjes

en Boez sprong over hekjes en struiken



Maar op de evenwichtsbalk lopen (wat ze dus anders regelmatig doet), daar zag Cera maar vanaf.

Na een klein half uurtje was de Boez het zat, dat gestamp en gespring in de sneeuw. Maar we waren nog maar net halverwege de wandeling! Mevrouw Katblad liet hem even uitrusten, maar niet lang. Nee, we moesten de Parallelstraat nog in om te zien of er al andere haarfabrieken op en buiten waren!

Maar daarover meer in het volgende bericht, later op deze dag!

2 opmerkingen:

Hannah zei

wat een prachtige fotoos van de sneeuw! Warme Christmas groeten van Maxi in zomers (25 graden) Wellington!

ina zei

Ja Han, zo kun je onze sneeuw mooi bekijken via het katblad!