Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 december 2010

Nooit te oud voor sneeuwpret

Gisteren heeft Japekoppie zowaar ook even in de sneeuw gespeeld. Hij wilde eerst aan zijn ronde beginnen maar kwam er al gauw achter dat er maar weinig te snuffelen viel, dus vandaar dat hij besloot om maar wat in de sneeuw te gaan wroeten. Voor ons was dat best wel leuk om te bekijken, want Japekop speelt niet zo vaak (daarin is hij nooit zo fanatiek geweest), is al 13 jaar, en om hem nu zo bezig te zien was dus erg verrassend.

Hij maakte wat rare sprongetjes, groef hier en daar een paar gaten en stak zijn neus er dan in.
Hij rende zelfs een stukje achter de Boez aan, die niet wist wat hem overkwam en dacht dat Japekop de kolder in zijn kop had. Wel, daar zat hij niet ver naast dus.






Want Japekop had nogal een rare blik in zijn ogen en maakte wel erg gekke huppeltjes. Niet al te hoog natuurlijk, want dat zit nu eenmaal niet in zijn aard en dit gedrag van hem was op zich al bijzonder genoeg.





Daarbij moeten we ook vertellen dat mevrouw Katblad binnen achter het raam bleef staan om de foto's te maken, want als wij naar buiten waren gegaan, had Japekop vast en zeker direct afstand gedaan van zijn spontaniteit. Nee, nu voelde hij zich onbespied en dan durft hij zich wel even uit te leven.
Zo zie je maar: nooit te oud om van de sneeuw te genieten. Hoewel, mevrouw Troy heeft zich niet, sinds de dikke laag nattigheid er ligt, buiten gewaagd. Zij vindt het zelfs niet de moeite waard om bij het Poezenloket naar buiten te kijken. Maar dat komt misschien ook doordat wij enkele dagen een gaste in huis hadden, en dus vond mevrouw T.T. het gewoon te druk en verbleef zij liever op een dekbed. Wellicht, nu de rust is wedergekeerd, dat zij weer haar positie voor het loket zal innemen? Wij weten het niet en wachten het maar af. In elk geval kunnen al onze reporters weer wat tot rust komen; het huis is nu weer van hen! (En van mevrouw Katblad natuurlijk, heh?)

3 opmerkingen:

ina zei

Wat is Japekop toch leuk!

Inge zei

Wat ontzettend leuk om Japekoppie zo'n plezier te zien hebben!

Annemieke zei

Gekke Japekop!