Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 december 2010

Dapper ventje

Tot onze grote verbazing besloot onze Boez gisteren in de loop van de middag toch nog even naar buiten te gaan. Waarschijnlijk was hij het slapen moe of had hij behoefte aan een frisse neus. Het kan ook zijn dat hij op zoek was naar zijn vriendje Oscar natuurlijk, want die had hij al (te) lang niet meer gezien.
In elk geval ging hij rechtstreeks van het kattenluik naar onze buitentafel, en bleef daar een halve minuut onder schuilen. Vervolgens liep hij (onder een paar fietsen door) hooguit 4 meter door de sneeuw.




Bij de waterkuip (nu ijskuip dus) bleef de Boez 2 seconden staan snuffelen, nam daarna nog ongeveer 3 seconden de tijd om de straat uit te kijken en keerde toen door het kattenluik weer terug in huis.
Bij elkaar was hij nog geen minuut buiten.
Toch hebben we Boez uitbundig geprezen om zijn dapperheid en moed, al is het alleen maar opdat hij dan misschien nog eens een dergelijke barre tocht zou willen gaan ondernemen, en dan eventueel met een paar metertjes erbij. Als het meezat dus. Maar het zat niet mee. Want toen Oscar ons een bezoekje kwam brengen, was de noodzaak er voor de Boez niet meer. Ze konden toch fijn binnen spelen samen? Nou dan! Tjongejonge.....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ze hebben groot gelijk! Die sneeuw is vervelend als je met blote poten naar buiten moet. En het is koud ook!

Mevrouw Katblad zei

Ze willen geen sokjes aan!

Annemieke zei

Die worden nat en dat water bevriest dan...kan me goed voorstellen dat ze dat niet willen.