Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 10 december 2010

Dikke staart

Gisteren heeft Bel de Franskat een tijdje op onze buitentafel gezeten, nadat hij eerst aan het Poezenloket was geweest, naar binnen had gekeken maar geen medewerkers van de redactie had kunnen ontdekken.
Doch terwijl Bel daar net op die tafel had plaatsgenomen, kwam de Boez naar beneden, waarom weten wij niet maar dat terzijde. Blijkbaar had Boez snel in de gaten dat Bel daar buiten zat, want hij sprong in de (verboden) vensterbank tussen de kaarsenpotjes en had een dikke staart (en daarmee bedoelen wij dikker dan normaal, want van zichzelf heeft onze jongste dus al een redelijke plumeau, zeg maar). Wel, gelukkig sneuvelden er geen potjes, want Bel bleef zitten waar hij zat en dus hoefde de Boez niet (nog meer) opgewonden te raken. Ook van het feit dat Bel zo nu en dan even omkeek naar de Boez, ging onze reporter niet uit zijn bol.
Voor zover dit zeer belangrijke en opmerkelijke nieuws uit het kantoor van de redactie.

Geen opmerkingen: