Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 december 2010

Raar gedrag

Gistermiddag werden wij meerdere keren afgeleid door een steeds maar langsrennende haarfabriek. Ja, het was Kaija en we zagen haar alsmaar de Katbladstraat op en neer rennen, alsof de duvel haar op de hielen zat. En dat niet twee of drie keer, nee, wel een uur lang zagen wij haar komen en gaan, en dat nog in een behoorlijk tempo dus ook.
Wij weten niet wat er met Kaija aan de hand was.






Het kan zijn dat zij haar huis niet in kon en het koud had, en daarom heen en weer bleef rennen in de Katbladstraat. Maar dat is slechts giswerk, want voor hetzelfde geld was er wat anders aan de hand. Nee, wij kunnen ook niet verzinnen wat dat dan zou moeten zijn; onze fantasie schiet hier even helemaal tekort.
Hoewel, het kan ook zijn dat zij een plekje zocht om een kleine (of grote) boodschap te doen maar geen stukje onbevroren grond kon vinden. Of wellicht had zij dorst en trof alleen maar bevroren plasjes in de plantenpotten en kuipen?

Zojuist kwam Kaija weer langs, en we zijn dus nu een dag verder. En weer in een razendsnel tempo. Dit keer draafde ze slechts twee maal voorbij, maar het kan zijn dat zij al aan haar tiende rondje bezig was en wij haar nog niet eerder hadden opgemerkt. Het blijft in ieder geval een vreemde zaak, en als iemand van u meer weet over dit vreemde gedrag van Kaija, horen wij dat graag.

3 opmerkingen:

ina zei

Is ze aan het joggen voor de lijn?

Mevrouw Katblad zei

Nee, dat mag niet in de winter! Lijnen moet weer in het voorjaar, dat weet u toch wel?

Annemieke zei

In de winter moet je juist aanvetten - isolatielaagje tegen de kou