Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 december 2010

Vogels bestuderen

Toen wij gisteren op onze ronde een stukje langs het Gevaarlijke Water liepen, zagen wij Gizmo voor haar raam zitten. Opgesloten inderdaad, want het mens van Giz lag gezien het tijdstip vast nog in bed, en wij weten toevallig dat het kattenluikje naar het balkon dan nog gesloten is.
Beneden is geen kattenluik, want het mens van Giz heeft liever niet dat zij daar langs dat water gaat lopen klooien, en bovendien rijden er vaak wielhuizen met grote snelheid voorbij. Maar voor Giz geen probleem om aan de achterkant het huis te verlaten, want zij heeft allang de weg naar de Muizentuin ontdekt en via die tuin komt zij dus eveneens regelmatig in de Katbladstraat. Maar nu zat zij dus even vast, en genoot van het uitzicht op het water.

Toen wij halt hielden voor haar raam, maakte Gizmo al direct duidelijk dat zij niet zo'n zin had in contact met mevrouw Katblad. Ja, zij begroette ons wel vriendelijk, maar daarna moesten wij eigenlijk direct doorlopen want we bedierven haar uitzicht en er was een hoop te zien. Gizmo rekte zich dan ook helemaal uit om langs mevrouw Katblad te kunnen kijken en dan bovendien ook nog tussen een paar geparkeerde wielhuizen door.





In het water dobberden wat eenden en meeuwen, en dat trok natuurlijk de aandacht van de Giz. Bovendien vlogen er steeds ruzie-makende meeuwen over, en ook hun gekrijs was niet te negeren. Wij snapten dus heel goed dat Giz liever had dat we opdonderden zodat ze weer een beter beeld kreeg van al die spannende vogel-activiteiten.






Mevrouw Katblad deed nog even een poging naar binnen te gluren om de oude Poek te kunnen ontwaren, maar deze was niet aanwezig op de benedenverdieping. Tenminste, voor zover we dat konden zien. En eigenlijk hadden we dat ook niet verwacht, want we hoorden laatst al dat Poek hard achteruit gaat. Nee, niks ernstigs maar wel al heel erg oud en zwakjes, en dus blijft hij liever in de buurt van zijn slaapplekje. Daarbij komt dat het traplopen niet meer zo makkelijk gaat, en dan heeft hij ook af en toe last van een soort evenwichtsstoornissen waardoor hij nogal eens omvalt. Ach, het valt ook allemaal niet mee als je zo hoog bejaard bent.
Wel, de Giz trekt zich niet zoveel aan van de problemen van de oude Poek; zij heeft het druk met haar eigen dingetjes, en nu wilde zij dus graag de vogels bestuderen en wij stonden in de weg. Daarom namen wij maar gauw afscheid van Gizmo, en binnenkort zien wij haar vast en zeker wel weer in de Katbladstraat rondscharrelen, of misschien zelfs wel in de Hoftuin.

2 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat is ze toch een lekker brutaal ding!

Wilma zei

Lekker koppie!