Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 29 december 2010

Slaapkamer dichttimmeren!

De Boez:
Het gaat niet goed buiten en daarom ga ik maar niet meer zover van huis. Eigenlijk blijf ik liever binnen, ja.
Wel, er zijn knallen namelijk. Ja, in de verte maar ook wat dichterbij, en ik weet niet wat die geluiden betekenen, alleen maar dat ze eng zijn en gevaarlijk.
Nu heeft mevrouw Katblad al een verstopplekje gemaakt boven. Ja, een grote deken over het logeerbed heen zodat als je onder het bed kruipt, je in een soort hol zit. Dat voelt dan veiliger, zegt ze, maar ik weet dat nog zo net niet. Nee, want dat bed staat aan de straatkant, en juist daar zijn die knallen. Van mij mag ze de hele slaapkamer  dichttimmeren, met ramen en al, en dan nog. Voor als het straks echt begint dus. En natuurlijk moet het kattenluikje dan dicht, tenminste, als Os niet voor de deur staat want dat zou dan zielig zijn. Als die niet naar binnen kan dus, ja. Maar hij zal wel bij Lima blijven als het echt gevaarlijk wordt, denk je ook niet? Ja. Nee, mevrouw Katblad zal met een beter plan moeten komen. We hebben vier schuilplekken nodig, want we gaan niet bij elkaar zitten natuurlijk. Ja, donkere plekken en dan helemaal afgeschermd. En op die plekken moeten lekkere geuren te ruiken zijn. Ja, staafjes met Valeriaan, kattenkruid en een extra plug met spul in het stopcontact. Maar dan nog weet ik het niet. Als het maar snel voorbij is, heh? Maar nu blijf ik ook alvast maar binnen, of ga in elk geval niet zover van huis. Ja, tot het weer helemaal over is, dat geknal. Hoeveel dagen zei je dat het nog duurt?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Boezie! Ik probeer hier zo rustig mogelijk te zijn en niet te schrikken van de knallen - dan blijven de beesten ook rustig. Maar soms zijn ze hard/dichtbij en dan veren we alledrie op. Zal blij zijn als de stress weer voorbij is.

Wilma zei

Hier wordt inderdaad ook al behoorlijk wat geknald. Dus de poezels beginnen al wat schrikkeriger te worden. Er zitten al druppeltjes in het drinkwater, maar of het helpt? Nog een paar dagen afzien en dan is het gelukkig weer voorbij. Sterkte iedereen!

Jacq. zei

Wat ontzettend leuk verteld dit verhaaltje! Moest er hartelijk om lachen en zie het helemaal voor me: het hele huis dichtgetimmerd omdat de Boez dat graag wil :)