Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 juni 2010

Sjofel

Wij zagen Bel de Franskat met enorme haast in de richting van de Kruidentuin draven. Wat was de SvdB (Schrik van de Buurt) van plan? Omdat wij dat erg graag wilden weten, volgden wij hem, en daar werd hij erg zenuwachtig van.
Overigens, Bel ziet er een beetje sjofel uit. Hij is bijzonder mager en zijn vacht vertoont dunne plekken en is wat vlekkerig. Kortom, zijn uiterlijk doet denken aan dat van een echte SvdB maar misschien is Bel daar wel op uit, wie zal het zeggen. In de Kruidentuin werd ons duidelijk wat er aan de hand was, want daar probeerde Mini zich verscholen te houden voor Bel. En zij slaagde in haar opzet, want de Franskat liep in de verkeerde richting en kreeg haar zodoende niet in de smiezen. Om zich een houding te geven ("ik was toevallig op weg naar huis") sloeg Bel de Parallelstraat in en kon Mini opgelucht ademhalen. En zo kon de fotograaf weer met gerust hart terugkeren naar de redactie.

3 opmerkingen:

Hans zei

Nou,

als dit mager scharminkel de SVDB moet zijn, is er voor de Boez en Oscar een schone taak weggelegd. . . .

Ik zou haast willen zeggen, Mini, pleeg een staatsgreep!

Wilma zei

Bel is toch nog niet zo oud? Zou hij ziek zijn?

Annemieke zei

Hij is al een tijdje zo dun! Een lintworm misschien?