Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 7 juni 2010

Wonder of niet?

U ziet hier een kattensnuitje onder een Poortdeur uitsteken. Het is de deur die toegang geeft tot enkele plaatsjes/tuintjes achter de redactie, en die tuintjes zijn te bereiken óf via ons achterdak, óf dus via deze Poortdeur. Het snuitje is van Cera. Zij is waarschijnlijk via ons slaapkamerraam naar buiten gegaan en wil nu naar de Katbladstraat omdat ze ons daar heeft horen roepen. Alleen de kier onder deze deur is niet al te groot, en omdat hier wel meer haarfabrieken langskomen (of liever onderdoor), zit er op de plek waar de kier het breedst is een flinke dot achtergebleven kattenhaar. Voor de goede orde: de kier bestaat niet alleen uit de donkere rand op de foto maar loopt door tot onderaan de opstaande rand; de deur hangt gelukkig niet direct boven die rand dus. Ja, anders zou u denken dat de onderste foto niet kan kloppen! Maar het blijft wel persen voor de haarfabrieken hoor! We hebben vernomen dat hier al eens een sukkeltje heeft vastgezeten, maar niet hoe ze hem hebben bevrijd uit zijn hachelijke positie. Het slachtoffer had waarschijnlijk net daarvoor een stevig maal genuttigd....

4 opmerkingen:

ina zei

Iwan moet dit maar niet proberen..

Mevrouw Katblad zei

Die krijgt niet eens zijn snuit erdoor, wel???

marian zei

Ik vind het knap hoor hoe ze dit doet! Ze kijkt ook wat ingespannen en je ziet haar ahw denken, had ik nu maar even gewacht met mijn ontbijtje!

Wilma zei

Poeh, ik krijg het er benauwd van!