Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 juni 2010

Uit zijn doen

Daar zat ie dan, de Boez. Alsmaar wachten tot Os een keer buiten zou komen, maar de Os kwam niet.
Wij hadden zowaar medelijden met onze jongste medewerker, probeerden hem te troosten met een snoepstaafje, maar die wilde hij niet. Nee, hij bleef liever op de uitkijk zitten, want je weet maar nooit, heh? Nee......





We besloten maar een rondje te gaan lopen en de Boez ging mee, maar erg enthousiast was hij niet. Om de paar meter ging hij zitten en keek om zich heen. Ja, of hij Os niet ergens zag dus! En af en toe mauwde hij klaaglijk. Even later zijn we nog door de Parallelstraat gelopen, maar ook dat was geen succes want Boez raffelde de wandeling af en wilde snel weer terug naar de Katbladstraat.





En dan kunnen wij ook nog melden dat de Boez 's avonds zomaar op tijd was voor het eten, en daarna ook niet meer heeft zitten zeuren om weer naar buiten te mogen. Nee, hij heeft nog een minuutje of 10 met een beesie gespeeld, en ging toen naar bed. Voor het eerst sinds weken kroop Boez ook weer eens bij mevrouw Katblad onder het dekbed! Ja, de Boez was echt uit zijn doen.... Maar de hemel zij dank heeft Oscar zich vanochtend weer bij het Poezenloket gemeld, en nu rollebollen ze samen over straat. Boez is weer helemaal gelukkig. En wij ook.

1 opmerking:

Inge zei

Wat fijn Boez, dat Oscar weer kwam vandaag! Lekker rollebollen in de zon, heerlijk!