Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 juni 2010

Verstopte Poort

Nadat wij even met Mio hadden staan keuvelen, gingen wij door de Poort naar Iwan's straat. Daar kwam net juffrouw Bonya aankuieren. Wij begroetten Bonya hartelijk maar zij wist niet of zij ons nog wel kende. In elk geval hield ze liever wat afstand, dat was wel duidelijk. Ja, ze was op weg naar de Hoftuin. Of ze er langs mocht?






Wel, van ons mocht ze er best langs, maar de Poort liep een beetje vol met andere haarfabrieken. Voorop de Boez, Cera twijfelde nog even of ze wel met ons mee zou gaan want je weet maar nooit. Bovendien was (achter haar) Mio toch maar opgestaan om met ons mee te gaan, of om Cera een pets te verkopen, dat kan natuurlijk ook.
Maar wat deed juffrouw Bonya in deze situatie?











Bonya wachtte nog even af. De Boez had het snuitje van de oude juffrouw zien opduiken en besloot er maar bij te gaan liggen. Dat doet hij altijd als hij niet zeker is van zijn zaak. Cera was ondertussen al wat verder de Poort ingekomen en Mio zat vlak achter haar. Erg vervelend vond Cera, want ze vertrouwt Mio voor geen cent.





Nee, juffrouw Bonya besloot om toch maar niet naar de Hoftuin te gaan; ze zag het niet zo zitten om drie andere haarfabrieken te moeten passeren. Wij gaven haar groot gelijk, maar daarom hoefde ze nog niet voor de camera langs te lopen, heh?














Toen Bonya weer in de richting van haar huis was gelopen, kwamen de Boez en Cera de Poort uit en betraden Iwan's straat. Nee, Iwan zelf was er niet en Bonya had eigenlijk liever dat het hele stel weer opdonderde. Wel, we besloten dus om onze reporters maar mee te nemen naar elders en lieten juffrouw Bonya met rust. Misschien zou zij later alsnog een bezoekje brengen aan de Hoftuin? Vast wel. Want juffrouw Bonya is heus niet zo bedeesd als het lijkt en doet wat ze moet doen. Alleen zo'n verstopte Poort, dat was wat teveel van het goede...

1 opmerking:

Dennis zei

De mens van Myo zat al lang uitgebreid op zijn werk! :)

Goed om te zien dat er tegenwoordig minder gegrauwd en gesnauwd wordt.