Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 juni 2010

Ingeburgerd

Cera:
Nu het toch even rustig is en er geen andere haarfabriekjes in de buurt zijn, kom ik mijn portie aai even halen. Ja, ik maak het u extra gemakkelijk om voor uw neus te komen liggen, dan kunt u overal goed bij.
Hoe lang woon ik nu al bij u? Vijf maanden niet? Zo ongeveer ja. Wel, ik ben aardig ingeburgerd heh? Ik weet precies wanneer hier de bakjes gevuld worden met Gourmet, ken de beste plekjes in huis om te slapen - ja uw bed is mij aardig vertrouwd ondertussen - en weet inmiddels ook hoe ik het beste met de anderen kan omgaan.

Mevrouw Troy is inderdaad de lastigste van het stel, maar ik probeer haar zoveel mogelijk te negeren en ken mijn plaats. Ja, de oude dame is wat nukkig, zeker wanneer de Gourmet wordt geserveerd, maar ik blijf dan op gepaste afstand. Het was een goed idee van u om mij een eetplekje naast de Boez te geven, ook omdat ik zijn bakje dan op restantjes kan controleren. Ja, dat red ik nog net voordat mevrouw Troy langskomt voor de eindcontrôle, en vandaar dat ik altijd ietwat gehaast mijn portie naar binnen werk, ja.... En de Boez is zo dom om nooit helemaal zijn bakje leeg te eten, maar dat is zijn probleem heh? Daarom ja. Het is inderdaad zo dat ik wat aan de zware kant ben, maar vandaar dat ik dagelijks mijn gymnastiekoefeningen doe, als in bomen klimmen, evenals op wielhuizen, en zelfs het dak op ga. Ja, uw dak dus heh? Ik heb ontdekt dat dat een interessant gebied is daar achter uw huis, en dat er nog een hoop te ontdekken valt. Kunt u nog even onder mijn kin? Ja, lekker zo. Wel, met Japekop heb ik dus geen problemen. Nee, hij biedt mij regelmatig zijn neus aan en om hem niet voor zijn kop te stoten douw ik die van mij er dan maar tegenaan. Hij is tenslotte mijn ex-verloofde, en wij zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan destijds dus er is ook geen reden voor vijandigheid of iets dergelijks, wel? Ja, graag nog een beetje achter mijn oren alstublieft. Nu, u kent mijn relatie met de Boez maar al te goed, heh? Ja, dat jonge ventje mocht ik al vanaf het begin af aan en hij ziet mij ook wel zitten. Af en toe is hij een beetje wild, maar daar zeg ik dan wat van en hij snapt dat hij dan kalmer aan moet doen. Ja, voor een heftige stoeipartij moet hij bij de Os zijn, maar met een dame zoals ik mag je niet te hardhandig te werk gaan, vindt u ook niet? Ik vind het heerlijk dat er verschillende in- en uitgangen in ons huis zijn. Ja, want zo kan ik in geval van nood altijd naar binnen vluchten. Wat die noodgevallen dan zijn? Wel, de komst van een vuilnismonster bijvoorbeeld, of een pestkop zoals Harremans, Bel de Franskat natuurlijk of die Zwarte Gijs. Ja, pestkoppen zat in onze straat en daarom des te fijner dat ik altijd naar binnen kan vluchten. Er is wel nog een puntje dat voor verbetering vatbaar is. Wat ik daarmee bedoel? Wel, ik vind dat u te vaak aan het Katblad bezig bent. Ja, als u dat nu zou halveren, dat zitten achter die machine dus, dan houdt u meer tijd over voor wat extra wandelingetjes met mij. Of met ons ja. Omdat ik daar zo van geniet, van die blokjes om. Ja, dat geeft mij echt een familiegevoel en daar word ik ontzettend blij van. Denkt u daar maar eens goed over na, ja. En dan nu nog even onder mijn kin? Lekker ja, dank u.

1 opmerking:

marian zei

Cera is een echte schattekat! En dan ook nog eens een mooi meisje! Wat wil je nog meer! Heel erg aaibaar!Je begrijpt dat ik stapel op haar ben.. zucht